Zaken die ondernemers vergeten

USB stick

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Je bent vaak constant bezig met je bedrijf. Vragen als (Heeft die klant al betaald? Wanneer zal de leverancier weer leveren? Wat had ik afgesproken met deze klant? Waar heb ik die papieren gelaten?) schieten constant door je hoofd. Vaak vergeten ondernemers sommige dingen. In deze blog zal ik kijken naar welke zaken ondernemers vaak vergeten en een grote impact kunnen hebben op jouw bedrijf.

Back-up maken

Bijna alle ondernemers werken tegenwoordig met de computer. Buiten dat printen niet goed voor het milieu is, zijn bestanden vaak makkelijker toegankelijk via de computer. Een computer heeft echter een aantal risico’s en één van de grootste nachtmerries van vele ondernemers is alle gegevens kwijt te raken. Het is daarom ook cruciaal om een goed back-up systeem te implementeren voor jouw onderneming. Dit betekend dat je de gegevens niet enkel opslaat op je computer, maar ook op een andere manier. Sommige ondernemers gebruiken enkel de cloud als opslagmethode. Maar wat doe je als je een dag geen internet hebt door een storing? Die storing zou ervoor kunnen zorgen dat je de gegevens niet meer kunt inzien. Zorg er dan ook voor dat je altijd nog een back-up hebt gemaakt op een USB stick of een externe harde schijf. Zodat jouw belangrijke gegevens altijd veilig zijn opgeborgen.

Op tijd terugbellen

Het kan zo zijn dat een klant je belt met een vraag en je het antwoord niet direct weet. Je geeft dan aan dat je hem zo snel mogelijk zal terugbellen. Het beste wat je zou kunnen doen is er direct achteraan gaan, zodat je de klant snel antwoord geeft op zijn vraag. Het kan echter zo zijn dat je in de auto zit of net wat anders aan het doen bent wat op dat moment belangrijker is. Het is dan van belang dat je een reminder instelt om de klant niet vergeet terug te bellen. Zo’n reminder kan je heel eenvoudig op je mobiel instellen.

Veiligheid omtrent persoonsgegevens

In Nederland is een nieuwe wet uitgebracht met betrekking tot het verstrekken van persoonsgegevens. Veel ondernemers staan er niet bij stil dat geen enkele informatie van de klant mag gedeeld worden met derden. Houd hier dan ook rekening mee, want als de overheid erachter komt dat de persoonsgegevens zijn gedeeld kan dit hoge boetes tot gevolg hebben. Verstrek dus niet zomaar de persoonsgegevens van je klanten, maar ook van je leveranciers aan derden.