Wanneer moet je kiezen voor een dedicated server hosting?


Een dedicated server is te vergelijken met jouw eigen server, waarbij het geheel van jou is en slechts de opbouw en onderhoud door de host wordt gedaan. Een dedicated server bied je vele opties en is de investering waard. Ben je pas begonnen met jouw bedrijf? Dan is het niet aan te raden om meteen te beginnen met een dedicated server. Wacht gerust op de signalen wanneer je de overstap zou moeten doen. In de tussentijd zou je gebruik kunnen maken van shared hosting (gedeelde hosting), wat ook heel voordelig kan zijn. Maar als jouw bedrijf begint te groeien zal je merken dat je meer nodig hebt van de server. Vanaf dat moment kan je overstappen naar een dedicated server. Hier zijn enkele signalen waar je op moet letten.

Signalen om over te stappen naar een dedicated server

  • Meer dan 1.000 webbezoekers per dag

Wanneer je merkt dat je website meer dan 1.000 bezoekers per dag heeft wordt het tijd dat je de overstap begint te plannen. Een kleine server en meer dan 1.000 bezoekers per dag zal de laadtijd van je website enorm vertragen. Webbezoekers houden niet van trage websites en op die manier kan je potentiële klanten verliezen.

  • Weinig opslagcapaciteit

Wanneer je jouw website wil uitbreiden met blogs en misschien een webwinkel zal de opslagruimte die een gedeelde webhosting je biedt niet voldoende zijn. Ook als je e-mailaccounts voor meerdere werknemers moet aanmaken is de opslag onvoldoende. Een dedicated server van een goede host zal spoedig nodig zijn.

  • Privacy en adequate beveiliging

Wanneer jouw bedrijf behoefte heeft aan goede beveiliging, vanwege de gevoeligheid van de algemene bedrijfsinformatie bijvoorbeeld, is het raadzaam om meteen een dedicated server te gebruiken. Als één van de websites van een gedeelde server gehackt is moet je weten dat jouw website niet bespaard is gebleven. Dat is absoluut niet veilig en verstandig. Niemand wil klanten verliezen. Door te kiezen voor een dedicated server kan je profiteren van de strenge en aanpasbare beveiligingsoplossingen die daarbij horen.

Zoek een goede server host

Wanneer je overstapt naar een dedicated server is het belangrijk dat je een goede provider kiest. Kies een provider van wie je 1x 24 uur de volle ondersteuning vanaf het begin van het proces krijgt. Een dedicated server wordt op maat gemaakt, naar jouw wensen en inzichten. Natuurlijk krijg je ook de nodige ondersteuning van professionals. Het huren van een dedicated server is een investering, daarom is het belangrijk dat je de provider heel zorgvuldig kiest.