Waar moet je allemaal rekening mee houden binnen je bedrijf?


In een bedrijf zijn er vele factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo dien je te beschikken over bepaalde contracten, beschik je wellicht over personeel, dien je de voorraden aan te vullen wanneer dit nog is en zijn er nog veel meer kleine eisen waar je aan moet voldoen. Ook zijn er vele verzekeringen die je af kunt, of soms wel moet sluiten. Zo dien je altijd het pand, de voorraad, maar ook de werknemers te verzekeren. In dit blog vertellen we je graag over de eisen waar je allemaal aan moet voldoen en de verschillende verzekeringen binnen een bedrijf komen kijken!

Verschillende verzekeringen in een bedrijf

Wanneer je net start met een bedrijf, zijn er al verschillende verzekeringen die je af dient te sluiten. Niet alleen in het begin, maar ook later zul je constant verzekeringen moeten blijven afsluiten. Een van de belangrijkste verzekering, is de aansprakelijkheidsverzekering. Overal wordt namelijk wel eens een fout gemaakt, waarbij soms wel eens schade aan eigendommen of letselschade kan ontstaan. Als bedrijf ben je hier verantwoordelijk voor, dus zorgt een aansprakelijkheidsverzekering voor de juiste dekking in dit soort ongevallen.

Naast dat het belangrijk is om je te verzekeren tegen aansprakelijkheid, is het ook van belang om je voorraden en inventaris te verzekeren middels een inventaris- en voorraadverzekering. Hierbij verzeker je jouw voorraad tegen brand, diefstal, inbraak of vandalisme. Wanneer je jouw bedrijf hiervoor verzekert, voorkom je dat er onverwachte kosten op zullen komen.

Het regelen van een verzuimverzekering

Werknemers kunnen wel eens ziek zijn. Meestal is dit voor even door een griepje of door een paar dagen koorts, maar het kan ook heel anders aflopen. In sommige gevallen is een werknemer langdurig ziek, waardoor de werknemer niet meer kan werken. Het kan jou als werkgever dan erg veel geld kosten, helemaal wanneer je jezelf hier niet goed tegen verzekerd.

Als werkgever ben je namelijk verplicht om een werknemer met een contract van onbepaalde tijd, twee jaar door te betalen. Dit risico is te voorkomen door een juiste verzuimverzekering af te sluiten.

Een verzuimverzekering vergelijken

Wanneer je meer informatie wilt over verzuim en de regels met betrekking tot personeel, kun je een verzuimverzekering vergelijken. Er zijn namelijk erg veel aanbieders, dus is het verstandig om jezelf eens goed in te lezen in de premiekosten, de dekking en de overige service die de aanbieder te bieden heeft! Wanneer je beschikt over de juiste informatie en de afwegingen hebt gemaakt, kun je een verzekering afsluiten zodat je altijd gedekt bent tegen onverwachte kosten op je werknemer(s)!