Waar let je op bij een aanschaffen van een nieuwe auto?


Elke auto komt op een punt dat hij toe is aan vervanging. Dit wordt vaak gezien als een duur grapje, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Wel moet je goed research doen naar een goede deal. Weet je überhaupt al wat je wil? Het is weer tijd om je te oriënteren naar wat je wil. Wil je een upgrade of ben je content met de auto die je had? Buiten dit moet je het altijd slim spelen. Daarom geven wij je graag wat tips die je helpen bij het kiezen van je nieuwe auto!

Nieuw of tweedehands

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wil je een gloednieuwe auto of ga je voor een tweedehands? Dit maakt uiteraard verschil in de prijs die je ervoor wilt betalen. De prijzen hierin verschillen natuurlijk ook heel erg. Je hebt tweedehandsauto’s waarbij de kilometerteller niets voorstelt. Deze auto’s zullen dan ook wel voor een hogere prijs verkocht worden. Toch maakt dit nog steeds verschil met een gloednieuwe auto.

Rondkijken

We hoeven dit misschien niet eens te benoemen, maar bij auto’s is het veel beter om goed rond te kijken. Ga langs bij verschillende autodealers in omstreken en bekijk het aanbod. Daarbij ga je niet online opzoek, want je wil een auto altijd zien en kunne aanraken. Ook het rijden van een proefritje is ontzettend belangrijk. Zo voel je hoe de auto rijdt en of dit aansluit bij jouw verwachtingen. Je zou altijd inspiratie kunnen opdoen op het internet als je al iets in je hoofd hebt. Denk aan een Volvo v60 occasion, een Fiat 500, of luxere merken zoals een Audi. Als je deze inspiratie hebt opgedaan, ga je naar de winkel om de auto’s fysiek aan te kunnen raken, te kunnen zien en te kunnen testen.

Inruilen

Je oude auto is toe aan vervanging, maar niet total loss. Dit houdt in dat je je auto kunt inruilen. Elke autodealer is in staat om een bedrag neer te leggen voor je oude auto. Zo kan je gebruik maken van inruilen. Plan een complete schoonmaakbeurt in en reinig je hele auto. Poetsen poetsen poetsen, tot dat de auto compleet glimt. Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur moet even gereinigd worden. Haal al het afval eruit en zorg dat hij eruitziet als nieuw. In hoeverre dat mogelijk is. Dit werkt alleen maar in je voordeel bij de controle van je oude auto. De waarde kan door hoe schoon hij eruit ziet van buiten en binnen zeker nog omhoog gaan.