Vlag laten maken voor een bijzondere afsluitende periode

vlag laten maken

Een vlag laten maken kan om meerdere redenen gebeuren. Omdat er iemand thuis komt na een lange reis, om reclame te maken voor je bedrijf, of in mijn geval om een bijzondere periode af te sluiten. In deze blog lees je waarom een vlag laten maken voor mij afsluitend is geweest.

Een vlag laten maken met een boodschap

In 2012 ben ik begonnen met studeren. Ik wist niet zo goed wat ik wilde, en dat frustreerde me. Vrienden en vriendinnen leken het namelijk allemaal wel heel goed te weten, en hadden hun hele toekomst uitgestippeld. Voor mij was dat anders, en eerlijk gezegd begon ik er maar gewoon mee omdat het leek te moeten. Het was in de maatschappij om een of andere reden niet de bedoeling dat je na je middelbare school besloot te stoppen met school of leren of studeren, dus deed ik maar waarvan ik dacht dat het goed was. Zo’n zeven jaar later heb ik een vlag laten maken. Op deze vlag stond iets bijzonders…

Reden voor een vlag laten maken

De reden voor de vlag laten maken had namelijk alles te maken met mijn keuzestress, en de manier waarop ik mij gedwongen voelde iets van mijn leven te maken door een opleiding te volgen. Een opleiding die ik helemaal niet leuk vond, stopte, ging werken bij een baas die ik niet aardig vond, weer stopte, weer een opleiding begon, weer stopte… Ik was ten einde raad. Iedereen leek iets met zijn leven te doen, behalve ik. Ik stond stil. Ik besloot nergens meer mee te beginnen. Niet voor een baas, niet in de schoolbanken. Ik moest iets doen waar ik mijn passie in vond. Ik heb een vlag laten maken die mij representeert zoals ik nu in het leven sta. Doe wat je leuk vind, en doe niet waarvan je denkt dat anderen dat van je verlangen.

Wat stond er op de vlag?

De vlag laten maken was niet heel moeilijk, maar wat kwam erop te staan? Ik heb een vlag laten maken omdat ik voor mezelf ben begonnen. Ik ben een eigen onderneming gestart voor mensen die net zoveel moeite hadden met kiezen als ikzelf. Dus ik bied hen begeleiding en probeer ze te steunen door mijn eigen verhaal te vertellen. Zelf had ik gewild dat er zo’n instantie bestond toen ik het moeilijk had. De vlag hangt aan de voordeur, en er staat: Je hoeft het niet alleen te doen. Een vlag laten maken was voor mij goede reclame, want ik heb nu een running business. Ik ben blij met mijn dagelijkse leven. Eindelijk.