Verhuizen als student


Verhuizen

Verhuizen is voor iedereen een hele klus. Maar voor studenten kan het helemaal ingewikkeld worden. We verhuizen namelijk regelmatig. De meeste studenten verhuizen tijdens hun studententijd minimaal een of twee keer. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de eerste studentenkamers waar studenten in belanden niet altijd de beste kamers zijn. Daardoor, als studenten de kans hebben, verhuizen ze graag snel weer weg naar een andere kamer.

Dit kan nog een heel gedoe zijn want dat betekent dat het hele hebben en houden van de studenten verhuisd moet worden. Daar komt nog bij dat sommige studentenwoningen hoog zitten en oude liften hebben. Om het gemak wat te verzachten bespreken we in dit artikel de beste tips om makkelijker te verhuizen als een student.

De eerste vraag die voor studenten relevant is, is vervoer. De meeste studenten, helemaal in grote steden hebben geen auto. Daarom wordt er vaak de hulp van de ouders ingeroepen. Menig vader en moeder komen elke zomer met de familie auto naar studentensteden om daar hun zoon of dochter te helpen verhuizen. De realiteit is natuurlijk dat deze ouders op een zeker moment ook niet echt meer heel enthousiast hierover worden. Ik weet zelf nog heel goed dat mijn ouders na twee keer mijn studentenkamer verhuizen aangaven dat de volgende keer ik het zelf moest gaan oplossen. Dus wat als je als student moet gaan verhuizen en geen auto tot je beschikking hebt?

Vervoer

Een alternatieve maar slimme oplossing kan zijn om in plaats van al je spullen te verhuizen deze simpelweg te verkopen en nieuwe meubels te kopen voor de volgende woning. In grote studentensteden is er een constante ruilhandel van alle soorten meubels en woningbenodigdheden, bedden, kasten, koelkasten etc. Als je een beetje goed kunt onderhandelen kun je zonder geld te verliezen je grote spullen verkopen en weer nieuwe meubels kopen voor je nieuwe woning. Je laat bij de verkoop je spullen simpelweg ophalen en bij de inkoop vraag je dat ze het kunnen brengen. Op deze manier krijg je en leuke nieuwe meubels en je hebt minder verhuisgedoe. De echt persoonlijke dingen die je niet kwijt wilt kun je simpelweg overbrengen met bijvoorbeeld een transport fiets.

Je kunt natuurlijk ook op zoek naar die ene vriend, vriendin of misschien een ouder familielid buiten je ouders om je te helpen verhuizen. De regel is wel dat je dan bier en pizza moet aanleveren ter compensatie.