Vergelijk prijzen, betaal niet te veel

Vergelijk prijzen

Het lijkt overdreven om nu alvast op zoek te gaan naar de perfecte Sint- en kerstcadeaus. Maar niets is minder waar. Als je nu alvast gaat zoeken, zorg je ervoor dat je je spullen op tijd in huis hebt én dat je niet teveel betaalt. Want we weten het allemaal: last minute shopping is duur! Als je dus op tijd begint, zorg je ervoor dat je binnen je budget blijft. Maar hoe pak je dat aan? Vergelijk prijzen van de verschillende winkels en bestel daar waar het product het goedkoopst is. Dat lijkt me logisch. Maar waar begin je?

Maak een lijstje

Leg een lijstje aan van producten die je wilt kopen. Zet duidelijk op het lijstje welk product voor wie is en bepaal je budget per artikel. Zo zorg je ervoor dat je niemand vergeet en dat je binnen je budget blijft. Weet je nog niet wat je voor iemand moet kopen? Zet dan zijn of haar naam wel op het lijstje. Dan vergeet je niet dat je nog iets moet bedenken voor diegene. Bepaal ook voor de mensen waarvoor je nog geen cadeau hebt bedacht een budget. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen van de cadeaus die je op het oog hebt

Wil je een fijne parfum voor je moeder? Van het merk dat ze altijd draagt en dat dus goed bij haar past? Dan hoef je echt niet meer naar de parfumerie in de stad. Vergelijk prijzen online en bestel het parfum in de webwinkel die het parfum het goedkoopst aanbiedt. Natuurlijk kijk je naar de verhouding van de milliliters en de prijs. Ook de verzendkosten moet je meerekenen. En bestel je een product uit het buitenland? Hou dan ook nog rekening met een langere levertijd en eventuele inklaringskosten. Tel dit allemaal bij elkaar op voor je overgaat tot bestellen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Al is je moeder het natuurlijk wel waard.

Vergelijk prijzen voor alle producten

Ook voor je dagelijkse boodschappen kun je prijzen vergelijken. Wat denk je van een flinke voorraad wasmiddelen, vaatwastabletten of toiletpapier? Deze producten worden, online, vaak in grote hoeveelheden aangeboden. Laat je niet zomaar verleiden tot een aankoop maar vergelijk prijzen met die uit de supermarkt. Zijn 10 dozen vaatwastabletten echt goedkoper als je ze in één keer aanschaft? Vaak wel! Maar ook voor diervoeders en zelfs kinderspeelgoed en persoonlijke verzorgingsproducten loont het de moeite om prijzen te vergelijken. Neem er de tijd voor. Het kan je veel geld schelen!