Uw eigen bedrijf


Het opzetten van een nieuwe organisatie is een zenuwslopende stap. Er komt veel ontdekken bij kijken, en je weet niet wat er precies op je afkomt. Bij een nieuwe stap in uw leven is het fijn als er een helpende hand om de hoek komt kijken. Zeker op het gebied van financiën. Voor het opstarten van je eigen bedrijf heb je geld nodig. Als u in de luxe positie bent dat uw in bezit bent van eigen geld, is dit heel erg handig voor de start van uw bedrijf. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet u op zoek naar andere middelen om uw gewenste bedrijf van de grond te krijgen. Eén van deze middelen heet microkrediet. In deze vertellen we meer over microkrediet en je bedrijf laten groeien.

Microkrediet

Microkrediet kent verschillende namen, waaronder een microfinanciering. Op zakelijk front bekeken is het een klein krediet waarmee je kunt investeren in bedrijfsmiddelen. Deze bedrijfsmiddelen kunnen ook voorraden of een pand zijn. Deze belangrijke uitgaven helpen je bedrijf groeien en zijn dus cruciaal. Wanneer je op een bepaald moment zelf het geld voor een dergelijke investering niet hebt, kun je gebruik maken van een microfinanciering. Vaak gaan deze leningen tot ongeveer 50.000 euro. Bij zowel bestaande als startende ondernemingen is dit het geval. De looptijd ligt tussen de 1 en 10 jaar. Dit ligt aan wat je afspreekt met de vertrekker.

Voor- en nadelen

Als eerst is het belangrijk om te weten dat het rentepercentage afhangt van de hoeveelheid risico. Door een groter risico is je rentepercentage hoger. Ook moet u er op letten dat er voor een BKR-registratie wordt gezorgd. Een van de voordelen van microkrediet is dat je zelf mag kiezen hoe je het geld uitgeeft. Nieuwe voorraden of het betalen van je debiteuren zijn twee voorbeelden hiervan. Als ondernemer heeft u uw eigen ondernemingsplan bedacht. Om te zorgen dat u snel kunt schakelen zorgen de meeste micro krediet verstrekkers dat er snel wort gehandeld wanneer er een aanvraag voor een microkrediet binnenkomt. Een Microkrediet aanvragen kan een spannende stap zijn. Misschien weet u niet precies welke informatie u moet aanleveren, of weet u niet of een dergelijke lening wel iets voor u is. Ons advies is om in deze gevallen de hulp van een professional op het gebied van microfinancieringen in te schakelen. Deze kan u precies vertellen of een microkrediet iets voor u en uw bestaande of nieuw begonnen organisatie is.