Top 5 lease auto\’s van 2020


Voor veel mensen die een lease auto hebben is het iedere keer weer feest als het einde van de lease termijn in zicht is. Het is weer tijd om een nieuwe auto uit te kiezen!

Vaak wordt dit als een ‘leuke bijkomstigheid’ gezien, een kleine highlight in de agenda. Maar voor wie niet zo thuis is in de auto wereld kan dit ook veel stress meebrengen. Hoe weet je nou welke auto je het beste kan kiezen?

Jury van experts

Gelukkig zijn er mensen die jou kunnen helpen! Zo staat er ieder jaar een top vijf in het vakblad Automobiel Management van de beste auto’s voor zakelijk leasen. Deze selectie is gemaakt door een jury bestaande uit allerlei uithoeken van de auto industrie: van vakjournalisten tot vertegenwoordigers van wagenparkbedrijven, maar ook directieleden uit leasemaatschappijen. Het oordeel is niet alleen gebaseerd op de beste prijs kwaliteit verhouding, maar ook zachtere eisen, zoals wensen van de zakelijke rijder en het marktaandeel. Hier volgt dus de top vijf. Spoiler alert: Volkswagen wint de hoofdprijs!

De top vijf volgens de kenners

Nummer vijf – Volvo V60

De nieuwprijs van de auto is €42.695, en leasen kan vanaf 560euro per maand.

Nummer vier – Volkwagen Golf

De nieuwprijs van de auto is €28.775. Deze auto heeft daarom ook een lage maandelijke lease prijs, namelijk van 307 euro per maand.

Nummer drie – Kia Niro

Met een nieuwprijs van €28.995 en een maandelijkse lease prijs voor €370 niet veel duurder dan de nummer vier.

Nummer twee – Jaguar I-Pace

Een auto met een nieuwprijs van €81.800, die buiten het bereik valt wanneer men een auto koopt, en daarom populair is onder mensen die leasen. Je least hem al vanaf €838 per maand.

Nummer een – Volkwagen Polo

De spotgoedkope Polo (nieuwprijs €17.650 en maandelijkse prijs van €256) is de beste keuze die je kan maken.

De afweging

De kleine doch sterke Volkswagen autootjes zijn al jaren een hit op de koopmarkt, maar doen het ook goed als zakelijke lease. De Golf is voor wie een net iets groter model zoekt dan de Polo, maar het is opvallend dat deze op nummer één uitkomt. Een auto die natuurlijk niet te vergelijken is met de runner up Jaguar. Het grote paradepaartje legt het af tegen de kleinere, vaak zuinigere auto’s. Want juist deze aspecten wegen natuurlijk zwaar op de berekende bijtelling. Een zakelijke rijder is vaak toch wel op zoek naar wat luxe en comfort. Een auto van de zaak moet ook een bepaalde professionele uitstraling hebben. De Volkwagen is voor de nuchtere Hollander wat dat betreft een voltreffer.