Schilderen: zelf of ondernemer inhuren?

schilderen

Van tijd tot tijd moet het gebeuren: het huis moet geschilderd worden. Je moet dan het besluit nemen of jij zelf gaat schilderen of dat je een deskundige ondernemer inhuurt voor de klus. Wat is de beste keuze? Waar haal jij als particulier of als ondernemer het meeste profijt uit? Daar geven wij vandaag antwoord op! Alle voordelen van zelf schilderen of de klus laten doen door een erkende schilder zetten tegenover elkaar. Vervolgens kan jij zelf antwoord geven of de vraag: zelf schilderen of een deskundige ondernemer inhuren?

Zelf schilderen: pluspunten en risico’s

De voornaamste reden waarom veel mensen er toch voor kiezen om zelf het huis te gaan schilderen, is het feit dat dit de goedkopere optie is. Je hoeft niemand te betalen. Het enige waar je geld aan uit moet geven is het materiaal. Denk aan de verf, kwasten en al dat soort zaken. De vraag is alleen of dit pluspunt zwaarder weegt dan de risico’s. Als jij nog nooit een kwast hebt vastgehouden, is het misschien niet de slimste optie om zelf je huis te gaan schilderen. Schilderwerk is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van ieder huis. Daarom moet dit goed gebeuren. Bij gebrek aan ervaring, kennis en expertise kan het schilderen nog wel eens verkeerd uitpakken. Er is dus een serieus risico verbonden aan het ogenschijnlijke eenvoudige klusje.

Expert inhuren: langdurige voordelen en tijdelijke nadelen

Het is weliswaar zo dat het inhuren van een deskundige ondernemer wat geld kost. Dat is immers logisch. Toch hoeft het de wereld niet te kosten. Vandaag de dag kan je gemakkelijk schilders inhuren en van tevoren een offerte opvragen voor het schilderen. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. Het tijdelijke nadeel van het inhuren van een expert is de kosten. Daartegenover staan de langdurige voordelen. Wanneer het schilderen goed uitgevoerd is, heb je daar ontzettend veel voordelen van. Het schilderwerk is namelijk onderdeel van het onderhoud van je huis. Als je bespaart op het schilderen, kan dat ten koste gaan van het huis zelf. Dit kan je merken wanneer je het huis in de verkoop plaatst. Door een expert in te huren profiteer je dus wel van langdurige voordelen.

De knoop doorhakken: zelf of een ondernemer

Nu de voordelen afgewogen zijn met de nadelen van zelf het schilderwerk onder handen nemen of een ondernemer daarvoor inhuren, is het tijd om de knoop door te hakken. Wat ga jij doen?