Ripple en Cardano en de vele toepassingen


Wil je speculeren op de Ripple of Cardano koers? Gebruik altijd je gezonde verstand, het is nog geen waterdicht systeem. Hier volgt wat informatie. Ripple is ooit op de markt gebracht om het grote verkeer tussen banken en coöperaties beter te stroomlijnen. Als je grote sommen geld overmaakt van A naar B, kost dat via het bankaire stelsel normaliter veel tijd en geld. Indien je gebruik maakt van het Ripple netwerk (en de XRP token als middel) kun je een miljard dollar sturen van Amerika naar China, dit kan snel en zonder veel transactiekosten. Hoe meer banken gebruiken maken van het netwerk van Ripple, hoe beter dit is voor de koers. Deze crypto wordt heel veel gebruikt door grote financiële instellingen. Met XRP/Ripple kun je niet iets alledaags als een brood kopen, daar is het niet voor ontworpen. Ripple maakt ook gebruik van smart contracts. Dit maakt het mogelijk om binnenkort NFT's te integreren in het Ripple netwerk. Op 30 september reserveerde Ripple zelfst 150 miljoen voor NFT's. 

Wat kun je met NFT's?

NFt's zijn ook crypto's, maar elke NFT afzonderlijk heeft unieke eigenschappen. Dit maakt het mogelijk dat je ze als digitaal eigendomsbewijs kunt gebruiken; momenteel kun je ze voornamelijk gebruiken voor het verzamelen van digitale items. Concreet gezien worden NFT's bijvoorbeeld heel veel gebruikt in de digitale kunsthandel, je kunt hiermee mooie digitale kunstwerken zelf daadwerkelijk in handen krijgen. Ook bij het verkrijgen en ruilen van voetbalplaatjes worden NFT's ingezet. Tevens kun je NFT toepassen bij het verkrijgen van een festivalticket. De Ripple is verbonden met een aantal beleggingsmaatschappijen, bankwezens en bedrijven over de hele wereld. Hoe meer banken gebruik maken van het Ripple netwerk, hoe meer de waarde van de Ripple koers stijgt. 

Hoe zit het met de Cardano koers?

Wil je speculeren op de Cardano koers, moet je ook weten wat Cardano inhoudt. Je kunt er voor de lol op speculeren maar ook kunnen consumenten, bedrijven en overheden er transacties mee doen. Het heeft een grote veiligheid vanwege de peer-to-peer netwerkdecentralisatie en werkt via blockchain. Het doel is dat Cardano uiteindelijk volledig in handen komt van de gemeenschap. Het systeem kan niet gemakkelijk geïnfiltreerd worden door derden; het is volgens velen een veilige manier om in Cardano te beleggen of handelen. De mensen hebben dus veel vertrouwen in de Cardano koers en geloven er in dat meer en meer personen en organisaties er gebruik van zullen maken. Dit zal leiden tot een stijging van de Cardano koers. Tot slot: crypto currency zijn ook toch soms een doelwit voor criminelen die op deze manier geld willen witwassen. Wil je speculeren op de Cardano koers of Ripple koers en je moet deze crypto's inlaten? Weet dan waar je aan begint omdat het momenteel toch echt nog geen waterdicht systeem is.