Een eigen bedrijfje thuis, hoe pak je dit aan?

pakket-verzenden

Een eigen onderneming, het klinkt zo mooi en hoeft ook voor jou niet bij een droom te blijven. Heb jij een ontzettend leuk idee voor een eigen bedrijf? Ga er dan gewoon mee aan de slag. Je hoeft alleen maar een klein budget te hebben en kunt in principe al meteen aan de slag. Heb ik dan geen ruimte en personeel nodig? Nee! Je kunt prima vanuit je zoldertje of garage een start-up beginnen. In dit blog vertellen we je graag meer om jou om weg te helpen. Van het uitwerken van je idee tot een pallet verzenden, alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.

Jouw idee

Waarschijnlijk heb je al een tijdje op een idee zitten broeden. Misschien wil je wel zelf ontworpen kleding verkopen of heb je, je eigen verzorgingslijn opgericht. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het wordt al uitgevoerd. Heb jij een ontzettend goed idee? Wacht dan niet langer en ga het gewoon doen. Je werkt vanzelf wel of jouw idee een succes is of niet en kan altijd waar nodig je plannen nog een beetje bijstellen.

Opslag van producten

Ben je van plan producten te verkopen dan heb je natuurlijk een opslag nodig. Je kant altijd beginnen met je eigen kamer of de zolder. Misschien is er nog wel wat plek op de logeerkamer of in de garage. Kortom, je kunt best wat kanten op. Loopt jouw bedrijf goed en heb je meer ruimte nodig? Kijk dan of je in de buurt een garagebox kan huren waar je wat spullen op kan slaan. Op deze manier heb je thuis nog een beetje ruimte maar kan je het bedrijf wel gewoon op de huidige manier blijven runnen.

Betalingen

Het is goed om over de manier van betalen na te denken. Wil je dat klanten het bedrijf meteen overboeken of betalen via Ideal of vind je goed als het op rekening komt? Bij het betalen op rekening loop je natuurlijk iets achter wat betreft je inkomsten. Als het bedrijf meteen betaald wordt weet je zeker dat het geld al binnen is en hoef je, je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken.

Een pakket verzenden

Als de betaling rond is dan is het natuurlijk tijd om je pakket te verzenden. Er zijn een aantal bedrijven waar je dit kunt doen maar PostNL werkt over het algemeen toch het snelst en fijnste. Je betaald misschien een euro meer maar krijgt wel een track&trace code zodat zowel jij als de klant weet waar het pakketje zich bevindt. Daarnaast wordt het pakketje meestal ook nog de volgende dag bezorgd als het pakket voor 18.00 verzonden is.

We hopen dat we je een beetje op weg hebben kunnen helpen en wensen je heel veel succes!