Als ondernemer energie grootzakelijk regelen

energie grootzakelijk

Wanneer je eigenaar bent van een aanzienlijk groot bedrijf, dan weet je als geen ander dat je stiekem behoorlijk wat energie verbruikt. Daarom heb je ook energie nodig dat verkocht wordt met de naam ‘energie grootzakelijk’. Als je het slim aanpakt, dan kun je snel en eenvoudig besparen op deze zakelijke energiekosten. Wist je bijvoorbeeld dat er flinke prijsverschillen zijn als het gaat om zakelijke energie? Bovendien kun je als grootzakelijke energieverbruiker al gauw aan een automatisch verlenging zitten als je even niet oplet. Dan betaal je al helemaal de hoofdprijs. Dus wil jij als ondernemer de beste deal hebben voor je energie grootzakelijk? Dan kun je het volgende doen.

Aanbieders energie grootzakelijk vergelijken

Zo is het ten eerste aan te raden om de diverse energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Bij slechts enkele aanbieders is het mogelijk om energie op een grootzakelijke schaal af te nemen. Hierdoor kan het lastig zijn om alle beschikbare leveranciers te vinden en te vergelijken voor energie grootzakelijk. Gelukkig hoef je dit niet meer zelf te doen. Er zijn tegenwoordig allerlei grootzakelijk energie vergelijkers die het zware werk maar al te graag uit handen nemen. Binnen een paar minuten krijg jij dan inzichtelijk wat je maandelijks aan energiekosten gaat besparen als je een ander grootzakelijk energiecontract afsluit. Wanneer je op deze manier jouw huidige energieprijs verlaagt, bespaar je op jaarbasis een aanzienlijk bedrag. Dit kun je vervolgens weer gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om je bedrijfswinsten te versterken.

Aandachtig de kleine letters lezen

Ten tweede moet je als ondernemer goed op de kleine lettertjes letten van jouw huidige energiecontract. Het komt regelmatig voor dat een ondernemer een nieuw contract voor energie grootzakelijk wilt afsluiten, maar er vervolgens achterkomt dat de opzegtermijn al verstreken is. Niet iedere energieleverancier hanteert namelijk een opzegtermijn van één maand. Het kan zo zijn dat jouw huidige energieleverancier maar liefst zes maanden van tevoren wil weten of je het contract verlengt of opzegt. Let daarom altijd goed op de voorwaarden van het energiecontract. Daarin staat onder andere vermeld wat de opzegtermijn is.

Wanneer je te laat jouw huidige contract opzegt, dan blijf je automatisch klant van de energieleverancier. Hier kun je niet onderuit komen, tenzij je bereid bent een boete te betalen. Het gevaar van zo’n stilzwijgende verlenging zit in het veranderen van het tarief. Bij een verlenging krijg je namelijk automatisch te maken met verlengingstarieven voor jouw energie grootzakelijk. Deze tarieven zijn vanzelfsprekend vele malen duurder dan de tarieven die gehanteerd worden tijdens een actie. Kleine ondernemers worden beschermd voor dit gevaar door de toezichthouder van de energiemarkt, de ACM. Grootzakelijke gebruikers moeten hier zelf goed bovenop zitten. Daarom moet je als ondernemer aandachtig de kleine letters lezen om energie grootzakelijk optimaal te regelen.