Is een multifocale bril iets voor jou?


Bij veel mensen sluipt het er langzaam in. Je moet je meer inspannen om goed op afstand te kunnen kijken en je armen worden te kort om goed je telefoon of een boek te kunnen lezen. Dat kan komen doordat je gewoon een dagje ouder wordt, maar het kan ook zomaar zijn dat het te maken heeft met medicijngebruik. Gaan je ogen in korte tijd veel achteruit? Dan is het altijd slim om je ogen even te laten controleren door een oogarts of een optometrist. Heb je gewoon een goede dames of heren bril nodig? Dan kun je prima online terecht. Ook voor een multifocale bril.

Een multifocale bril scheelt veel gedoe!

Je hebt dan immers nog maar één bril nodig voor veraf als voor dichtbij. Het kijken door een multifocale bril kan even wennen zijn. Je hebt immers twee verschillende sterktes, soms zelfs een deel min en een deel plus, in één glas. Je zult dus echt even moeten oefenen met kijken. Het leesgedeelte (meestal de plus) zal aan de onderkant van het glas geplaatst zijn en het deel voor veraf aan de bovenkant. Dit zijn de meest logische plaatsen. Tot je de trap af gaat en ineens door het deel voor dichtbij kijkt. Het is echt een kwestie van wennen en dat gaat sneller dan je zou verwachten.

Kies de bril die bij jou past

Dat lijkt moeilijker dan je denkt, ook online. Want hoe leuk is het dat je online kunt passen? Dit kan op twee manieren: je kunt een foto uploaden op de website, maar je kunt er ook voor kiezen om de camera van je laptop aan te zetten en zo iedere bril in het assortiment te passen. Dat werkt lekker voor jou en je partner, maar ook voor de kinderen is dat ideaal. Ze kunnen zelf bepalen welke bril bij ze past zonder dat ze alle brillen in de winkel daadwerkelijk op hun neus moeten zetten.

Corona-proof brillen shoppen

In deze tijden, waarin wordt aangeraden om alleen naar winkels te gaan als het echt niet anders kan, is online shoppen echt ideaal. De keuze is enorm, je bestelt gemakkelijk een bril op sterkte of een zonnebril (al dan niet met sterkte) voor jezelf of je huisgenoten. Je hoeft er geen moment de deur voor uit. De bril wordt dan al heel snel bij je thuis bezorgd. Vaak zelfs de volgende dag al. Zo zie jij alles weer scherp!