Methoden om je te ontdoen van muizen en houtworm in huis


Ultrasone insectenwerende middelen zijn ideaal om muizen in huis kwijt te raken. Ze zenden ultrasone geluidsgolven uit die een geluid maken dat muizen verjaagt. Omdat ze het geluid haten, zullen ze in een oogwenk snel verdwijnen. Je hoeft het apparaat alleen maar in de buurt van het gebied te plaatsen waar de muizen zich bevinden en het aan te zetten. Deze zijn ideaal omdat ze effectief zijn en niet veel kosten. Mocht je met een hele erge plaag zitten? Dan is professioneel muizen bestrijden vaak de enige oplossing.

Muizenval

Muizenvallen zijn ook erg handig. Als je niet veel tijd hebt, dan is het plaatsen van een muizenval soms de enige optie om het dier snel te vangen. Het mechanisme werkt wanneer de muis een palletje in beweging zet. Hij komt dan vast te zitten in de val. Het enige wat je moet doen, is de val zo opstellen dat de muis erheen durft als het rustig is.

Voedselresten opruimen

Muizen houden ervan om voedselresten op te eten. Als je deze in huis laat slingeren zal het dus erg moeilijk om van de muizen af te komen. Als je echter elke dag de voedselresten opveegt en schoonmaakt, zullen de muizen minder interesse in jouw woning tonen. Als je dit blijft doen, zul je zien dat ze jouw huis overslaan. Bewaar ook rijst, pasta en brood in afgesloten containers, en zorg ervoor dat je kieren in huis afsluit.

Besmettingen voorkomen

Reinig regelmatig vloeren, aanrecht en andere oppervlakken om besmetting met ziektes die muizen bij zich dragen te voorkomen. Als je deze oppervlakken schoonmaakt, worden de uitwerpselen van de muis en daarmee virussen en bacteriën gemakkelijk weggespoeld. Deze zullen dus voorkomen dat ze een besmetting via deze oppervlakken veroorzaken. Je kunt je voorstellen dat eten bereiden op een aanrecht waar muizen gelopen hebben, zeer onhygiënisch is.

Houtworm

Een heel andere plaag is houtworm. Houtworm bestrijden is absoluut nodig om schade aan je woning te voorkomen. Houtworm breidt zich altijd uit en het aanpakken van de plaag en het behandelen van hout is essentieel. Houtworm wordt met chemische middelen bestreden. Dit laat je vaak door een professional doen. Hij kan je ook adviseren in hoe je dit kan voorkomen. Houtworm komt overal voor; in de stad, maar zeker ook op het platteland. De kleine beestjes zie je in de lente vaak op je vensterbank liggen en zijn kleiner dan een speldenknop.