Metaalbewerking voor jouw bedrijf


Of je nou in een bouw- of onderhoudsbedrijf werkt, met jouw bedrijf zal je soms nou eenmaal bewerkte metalen producten nodig hebben. Bij alles wat jij gebruikt als ondernemer wil je natuurlijk dat het er uitermate kwalitatief uitziet. Zoals bij al jouw materialen wil je dat dit tegelijkertijd wel voor zo een voordelig mogelijke prijs gedaan wordt. Hiervoor kun je meerdere opties bekijken en offertes aanvragen en er zo achter komen wie de beste prijs-kwaliteit in verhouding aanbiedt. Er zijn bij het metaal bewerken meerdere afwegingen en opties waar je als bedrijf uit kan kiezen. Benieuwd waar jij op moet letten?

Zelf doen of uitbesteden?

Een andere optie dan het uitbesteden, is om als bedrijf zelf een lasersnijder aan te schaffen. Hierdoor zal je geen extern bedrijf meer hoeven in te huren om jouw metaalbewerking te laten uitvoeren. Er zit alleen wel een aantal nadelen aan deze optie. Het aanschaffen van een lasersnijder kan nogal een flinke investering zijn en daarnaast heb je vervolgens ook nog getraind personeel nodig dat daadwerkelijk aan de slag kan gaan met jouw nieuwe lasersnijder. Door deze gevolgen, die uiteindelijk vaak in flinke financiële bedragen eindigen, kiezen de meeste bedrijven er toch voor om het snijden van hun metaal uit te laten besteden aan een extern bedrijf, zoals 247tailorsteel. 

Metalen platen

Zij kunnen er namelijk op een zeer kwalitatief niveau voor zorgen dat al uw metaal met hun lasersnijders op de juiste manier bewerkt wordt. Door de specialisatie op het lasersnijden, zal je altijd kwaliteit geleverd krijgen met nauwkeurig gesneden metalen platen. Let bij het uitbesteden van het metaal bewerken altijd goed op de levertijden, zodat het nodige metaal altijd op tijd bewerkt is voor de klussen van jouw bedrijf. Naast de grote metalen platen, kunnen natuurlijk ook kleinere constructie onderdelen, de zogenoemde perfect parts, met een lasersnijder voor je bewerkt worden. Door de precisie van een lasersnijder, zullen ook de kleine onderdelen het exacte gewenste resultaat hebben! 

Buisbewerking

Een variant van het standaard lasersnijden, is het buislasersnijden. Deze machine zorgt ervoor dat ook al jouw buisvormen op een zeer precieze manier perfect gesneden worden. De buizen kunnen elk formaat hebben, of ze nou twee meter of twee centimeter zijn maakt niet uit! Ook bij het buislasersnijden kunnen de perfect parts gesneden worden in de precieze afmetingen en hoeveelheden die je wil. Doordat het proces door de ronde vormen moeilijker te snijden is, duurt het snijproces wat langer. Hier krijg je echter wel een geweldig resultaat voor terug!