Met spoed een energiecontract nodig? Doe een spoedaanvraag!

Spoedaanvraag energie

Wie met spoed een zakelijk energiecontract nodig heeft kan een spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag kan nodig zijn, omdat bijvoorbeeld je energieleverancier je dreigt af te sluiten van het energienet. Met de speciale spoedprocedures krijgt je bedrijf vaak binnen een dag  weer gas en stroom geleverd krijgt.

Bij een spoedaanvraag voor je zakelijk energie, zorgt de energieleverancier ervoor dat je zo snel mogelijk gas en stroom geleverd krijgt. Als mkb energie klant krijg je dit al vaak binnen een dag en voor een grootzakelijke energieklant kan dit vaak al binnen twee dagen.

Je betaalt vaak meer bij een spoedaanvraag

Een spoedaanvraag heeft vaak als nadeel dat je hoge energietarieven betaalt. Je bevindt je namelijk in een lastige situatie: je wilt direct energie geleverd krijgen en hebt niet veel tijd om een uitgebreide energievergelijking te maken. De energieleverancier weet dat de nood hoog is en biedt daarom niet de voordeligste tarieven. Wil je de aanvraag snel afhandelen, dan moet je wel akkoord gaan.

Een alternatief is om een online zakelijke energievergelijker het werk voor je te laten doen. De energie-experts bij zo’n vergelijker kunnen zo’n spoedaanvraag voor je in gang zetten. Tegelijkertijd hebben zij vaak de mogelijkheid om te onderhandelen met de energieleveranciers. Dit betekent dat je niet alleen snel gas en stroom geleverd krijgt op je adres, maar ook een scherpe prijs betaalt.

Redenen voor een spoedaanvraag

Voor veel ondernemers is een verhuizing de reden voor een spoedaanvraag van het energiecontract. Logisch, want bij een verhuizing komt veel kijken. Het energiecontract is dan waarschijnlijk niet een van de eerste zaken waar je aan denkt. Wat ook voorkomt is dat je energieleverancier vanwege financiële redenen je energiemeter dreigt af te sluiten van het energienet. Of wellicht heeft hij dit inmiddels gedaan. Ook dan heb je een spoedaanvraag voor je energiecontract nodig.

Waarborgsom bij een spoedaanvraag

Bij sommige nieuwe spoedaanmeldingen vraagt een zakelijke energieleverancier om een waarborgsom. Dit houdt in dat je eerst een waarborgsom moet betalen voordat je energiemeter wordt aangesloten op het energienet. Of dit voor jou geldt, hangt af van je kredietwaardigheid. Stel dat je vorige energieleverancier je heeft afgesloten van het energienet vanwege een betalingsachterstand, dan is de kans groot dat je nieuwe energieleverancier een waarborgsom vraagt. Door je betalingsachterstand is je kredietwaardigheid namelijk gedaald.

De ene zakelijke energieleverancier gaat soepeler om met het betalen van een waarborgsom dan de andere energieleverancier. Ook dit kun je laten uitzoeken door de energie-experts bij een zakelijke energievergelijker. Zij spreken dagelijks met energieleveranciers en kunnen je daarom goed helpen bij de spoedaanvraag. Bovendien kost het je veel minder tijd dan wanneer je zelf leveranciers benadert.

,