Laadzuilen voor iedereen


Wie tegenwoordig niet nadenkt over het milieu, loopt erg achter. Elektrische auto’s worden daardoor steeds populairder en worden steeds geliefder om te kopen. Een laadzuil wordt uiteindelijk dus voor iedereen essentieel om te hebben.

Het assortiment

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten elektrische auto’s. Niet alleen de Tesla, maar ook betaalbare auto’s komen in een elektrische uitvoering. Het is daarom belangrijk om voor elk soort elektrische auto een laadzuil te hebben. Het hebben van een breed assortiment is dus essentieel. Deze bestaat uit laadpalen met 1 of 2 Mennekes Type-2 contactdozen, met vaste laadkabels. Een combinatie van een contactdoos en een vaste laadkabel is ook mogelijk. De laadpalen zijn leverbaar in een vrijstaande montage versie, maar is tevens ook leverbaar voor wandmontage.

Autorisatie mogelijkheden

Verder beschikt de laadzuil over een Plug en Charge. Een RFID passysteem, die je aan en uit kunt zetten en gebruikt kan worden zonder online account. Dit systeem werkt met vooraf ingestelde laadpassen. Het RFID passysteem Slim versie is geschikt voor alle laadpassen, dus ook fijn als je gasten hebt die jouw laadzuil willen lenen. Dit systeem maakt tevens gebruik van een automatische verrekening. De slimme uitvoeringen zijn verder geschikt voor Load balancing.

Materiaal

Het materiaal waarvan de laadzuil gemaakt is, is bestendig tegen vandalisme en afsluitbaar door middel van een cilinderslot. De zuilen zijn van staal, verzinkt en in kleur gecoat. De kleuren die standaard zijn, zijn zwart-grijs of reinwit. Een andere kleur is altijd op aanvraag leverbaar. Het is ook prettig dat de montage sokkel standaard meegeleverd bij het zuilmodel.

Blackboxx

Je kan ook kiezen voor de Blackboxx. Deze is ideaal om thuis te bevestigen of op het werk te laten staan. Dit is geschikt voor aan de wand of op een RVS paal. Alle modellen zijn ook voorzien van een DC gelijkstroombeveiliging. Het product is gemaakt van hoogwaardige polypropyleen en is verkrijgbaar met 1 Mennekes type-2 contactdoos of met 1 vaste laadkabel. De vaste laadkabel is wel vijf meter lang en kan op aanvraag nog langer worden geleverd.

Quattro

Je hebt ook de unieke Quattro laadzuil met vier aansluitingen. Deze is in verschillende varianten leverbaar. Zowel met V2G, dus met vehicle to grid als teruglevering aan het net. Het voordeel van de Quattro is dat deze vier aansluitingen heeft en gemonteerd kan worden op een parkeerplaats. Een aantal kenmerken hiervan zijn is dat deze maximaal kan laden met 4 x 22kW 32 Ampère, standaard geschikt voor loadbalancing. Hij is leverbaar in elke gewenste RAL kleur en geschikt voor een eigen net aansluiting van 80 Ampère.