Klaar voor de kerstlichtjes


Het is bijna kerst! Of nou ja, ongeveer. We moeten nog even maar het komt eraan en daar verheugen we ons natuurlijk enorm op. Want kerst is toch wel het gezelligste en mooiste feest dat we met elkaar vieren in het hele jaar. We beginnen nu alvast met de voorbereidingen, dan hoeft straks niet alles last-minute en dan kunnen we er meer van genieten. Goed, daar gaan we! Lees je mee?

Op tijd een boom

De een wilt pas een kerstboom als de sint het land uit is, de ander begint eind oktober al met voorzichtig rondkijken. Zelf heb ik graag een boom zo rond het midden van november. Het heeft namelijk ook iets gezelligs in huis en de boom optuigen is bij ons thuis ook een leuke aangelegenheid. Echt iets wat we samen met het gezin doen. En je wilt natuurlijk niet dat alleen de minder mooie bomen nog over zijn, of erger, helemaal geen bomen.

Mooi gekleed

Vorig jaar zaten we maar thuis met z’n allen en was het heel gewoon om het feest te vieren op de bank, in een joggingbroek. Allemaal prima maar nu mogen we weer bij elkaar over de vloer en valt er een hoop te vieren, dus trek je mooiste jurkje of pak uit de kast en tut jezelf helemaal op. Niet alleen is dat een soort traditie rondom kerst, het geeft de aangelegenheid ook nog iets speciaals. Iedereen doet een beetje extra zijn of haar best.

Helemaal uitgepakt

We mogen dan ook echt uitpakken dit jaar. Laat vrienden en familie langskomen voor een heerlijk diner en haal herinneringen op. Spreek uit waar je dankbaar voor bent onder het genot van een heerlijk hapje en drankje samen. Versier de boel mooi met slingers, lichtjes en allerlei soorten kerstdecoratie. Voor je het weet voelt alles weer als vanouds maar dan net een beetje meer. Als je het huis helemaal aangepakt hebt, vergeet dan ook het kantoor niet. met decoraties breng je de sfeer daar ook in een feestelijke stemming.

Ook ingepakt

Als we uitpakken moeten we natuurlijk ook inpakken en dat doen we met de cadeautjes. Persoonlijk vond ik het altijd weer moeilijk om te bedenken wat ik vrienden van mij moet geven. Tegenwoordig ben ik er wel uit, een kerstgeschenk bier doet het altijd goed in de vriendenkring. Het is leuk om te krijgen en om verschillende biertjes uit te proberen. En laten we eerlijk zijn, het is ook nog eens origineel!

Laten we er lang van genieten, we hebben elkaar al zo moeten missen. Een feest van licht moet groots gevierd worden én met elkaar.