Kies voor een persoonlijke lening als je een lage rent wilt


Op het moment dat je goedkoop geld lenen tegen een lage rente wilt dan is een persoonlijke lening de beste oplossing. Het is makkelijk om via vergelijkingswebsites online verschillende soorten leningen te verkrijgen. Je kan hier de loopduur, rente en de soort lening gemakkelijk inzien. Tevens kan je gemakkelijk de specifieke voorwaarden bekijken voordat je de keuze maakt welke lening het beste geschikt is voor je persoonlijke situatie. Je de persoonlijke vervolgens gemakkelijk online aanvragen door alle benodigde documenten up te loaden voor goedkeuring bij de kredietverstrekker.

Wat is een persoonlijke lening precies

Een persoonlijke lening houdt in dat je eenmalig een gekozen bedrag op je rekening ontvangt. Vervolgens betaal je deze persoonlijke lening terug in een bepaalde periode die je vooraf bepaald. Dit gebeurt telkens met vast maandelijkse termijnen. De rente staat tevens vast en betaal je per maand. Op deze manier sta je niet eens voor verrassingen en weet je exact hoeveel geld het je kost en wanneer je de persoonlijke lening afbetaald hebt. Een persoonlijke lening is vooral slim als je al van tevoren weet wat het doel is van de lening en waaraan je het geld gaat besteden.

Wanneer kies je voor een persoonlijke lening

Als je graag van tevoren de exacte kosten wilt weten zoals de rente en maandelijkse aflossing en tevens wilt weten wanneer de persoonlijke lening afloopt dan is een persoonlijke lening een goed idee. Een persoonlijke lening is met namelijk een goede keuze voor grote uitgaven zoals een nieuwe badkamer of keuken, een renovatie van de tuin of een nieuwe auto. Op het moment dat je een flexibele lening zoekt dan kan je beter kiezen voor een doorlopend krediet.

Zijn er nog andere voordelen bij een persoonlijke lening?

Zoals hierboven al gemeld is het prettige aan een persoonlijke lening dat je precies weet waar je aan toe bent, maar er is nog een ander voordeel. Op het moment dat je besluit om je persoonlijke lening te gebruiken voor een verbetering aan je woning zoals een verbouwing dan mag je de rente van de persoonlijke lening aftrekken van de belasting. Dit valt onder box 1, het belastbaar inkomen uit werk en woning. Bij een doorlopend krediet mag dit niet en tevens mag je deze belastingaftrek niet toepassen op meubels.

De nadelen van een persoonlijke lening

Op het moment dat je kiest voor een persoonlijke lening dan heb je minder vrijheden dan met een doorlopend krediet. Je kan niet later nog meer geld opnemen. Oftewel het is niet mogelijk om geld wat je hebt afgelost opnieuw op te nemen, de rente wordt betaald over het totale geleende bedrag, het is niet geschikt voor kleinere uitgaven en je hebt geen flexibiliteit. Als je meer flexibiliteit wilt dan kan je beter kiezen voor een doorlopend krediet.