Huis verbouwen? Zo pak je dat aan!


Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen? Dan is het slim om te beginnen met een plan. Hoe ga je het aanpakken? Ga je alles zelf doen, ga je alles uitbesteden of ga je een deel zelf doen en een deel uitbesteden? Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden en daarom is het slim om dit op te schrijven. Daarnaast moet je natuurlijk een keuze maken wat je wilt qua budget. Hoeveel budget heb je en wat wil je maximaal per ruimte besteden om te verbouwen? Maak hiervan een overzichtje zodat je bepaalde keuzes gemakkelijker kan maken. Daarnaast wil je natuurlijk een globale tijdsplanning hebben. In dit artikel hebben we al deze tips voor je op een rijtje gezet zodat je dat zelf niet meer hoeft uit te zoeken. Zo kan jij gemakkelijk alles invullen voor jezelf en direct beginnen met het verbouwen! 

Het juiste materiaal

Het is belangrijk om met het juiste materiaal aan de slag te gaan. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam materiaal. Wij raden aan om met een EPDM dak te werken. Daarnaast is een EPDM afvoer ook altijd handig om te hebben. Wanneer je opzoek gaat naar verschillende materialen kan je dit gemakkelijk online doen. Je kan zelfs online direct advies opvragen. Ook hierbij is het handig om voor jezelf al een plan te hebben waarmee je kan laten zien wat je wilt. Hierdoor kunnen adviseurs en vakmannen ook direct meedenken in jouw plan. Hiermee kan je sneller handelen en scheelt het een hoop tijd.

Breng in kaart wat je wil

Maak een overzicht voor uw woonwensen. Dit kan een heel specifiek overzicht zijn van de kamers die je nu hebt en hoe groot ze zijn. Ook kunt u aangeven wat u wilt. Leg ook het belang van verlangen uit. Bijvoorbeeld "noodzakelijk", "belangrijk" en "zou leuk zijn". Ook kunnen sfeerborden met sfeerbeelden van het eindresultaat een prima manier zijn om je gedachten over te brengen. Gebruik bijvoorbeeld schetsen en foto's uit tijdschriften en internet of foto's. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het kost tijd om goed voorbereid te zijn, uw wensen correct te identificeren en te documenteren door middel van tekeningen en beschrijvingen. Een goede implementatie van een retrofit kost echter ook tijd. Ook kost het na bouwwerkzaamheden tijd om meubels te plaatsen, verlichting te monteren en ruimtes in te richten.