Hoe kom jij tot rust tijdens een werkdag?


Er komt vaak veel op je af tijdens een werk dag, dan is het wel belangrijk dat je op tijd tot rust komt. Want jezelf overwerken, daar wordt niemand blij van. En vooral jijzelf niet. Want jij zit er uiteindelijk erg mee. Dus zorg ervoor dat je ook op tijd rust houdt.

 

Het rustpakken, dat is per sector verschillend natuurlijk

Wanneer je in de bouw werkt, pak je op andere momenten rust dan wanneer je op kantoor aan het werk bent. Dan pak je vooral je rust in de pauze wanneer je even na al het zware sjouwen kan gaan zitten. En dan zit je daar even in de bouwkeet met een kopje koffie en een lekkere boterham. En die bouwketen humor, die kan er dan natuurlijk ook bij. Want lachen zorgt ook voor minder stress en verzet ook even jouw gedachten natuurlijk. En het is dan ook belangrijk wanneer je fysiek zwaar werk doet, dat je in de avond goed je rust pakt. Want dat heeft je lichaam natuurlijk ook nodig. 

 

Wanneer je op kantoor werkt pak je natuurlijk op andere momenten rust. Want anders dan bij een fysieke baan, zit je hier meer achter je laptop en beweeg je veel minder. En dan kan het zo zijn dat jij tijdens het bewegen juist je rust pakt. En vooral wanneer je niet achter je laptop zit natuurlijk. Dus denk bijvoorbeeld als je in de pauze een rondje gaat lopen, dat kan al veel schelen en kan je ook even je hoofd leeg maken. Want er komt natuurlijk ook super veel op je af wanneer je continue letters ziet bewegen op je beeldscherm van alle documenten die je moet maken. En wanneer je dan in de avond bijvoorbeeld nog wilt gaan sporten zeggen wij volmondig ja. Dan kan je even alles eruit gooien en kan je er weer tegen aan. Zodat je je hoofd leeg kan maken, het is goed voor je lichaam omdat je eigenlijk de hele dag hebt gezeten. En dan ben je ook weer even bezig. Want anders is het grote kans dat je snel weer achter een scherm gaat zitten om een serie, programma of film te gaan kijken. Dus even wat rust pakken weg van een scherm is dan ook erg belangrijk.

 

Het is daarom per sector verschillend wanneer jij je rust pakt. En het is ook belangrijk dat je die pakt. Want zo hou je het uiteindelijk allemaal vol. Want we moeten allemaal nog zo lang.