Hoe je het best gebruik kunt maken van een geofence


Heb je een bedrijf en heb je nog nooit van geofences gehoord? Dan zit je hier goed. Je krijgt in deze korte tekst alle ins and outs te weten over deze intrigerende nieuwe technologie. Heb je een landgoed of moet er iets vanuit je bedrijf vervoerd worden, zowel binnen eigen terrein of daarbuiten? Dan is er een goede kans dat jouw bedrijf er baat bij heeft als je gebruik gaat maken van geofences.

Wat is een geofence precies?

Een geofence is een digitaal hek wat je kunt plaatsen om een gebied in de echte wereld. Met behulp van coördinaten en GPS zorgen de programma’s die geofences zetten ervoor dat er op een computer ergens een gebied wat je aangeeft wordt afgebakend. Het werkt echter niet alleen om gebieden af te bakenen. Je kunt ook van een punt naar een ander punt een lijn trekken. Je bent niet eens gelimiteerd aan rechte lijnen en zou dus zelfs een cirkel kunnen maken als je dat nodig hebt.

Waar kan ik zo een hek voor gebruiken?

Waar een echt hek mensen probeert buiten te houden, kun je er met geofences voor zorgen dat je weet wanneer het niet werkt. Een geofence zorgt ervoor dat je een melding krijgt als iets, of iemand, het aangegeven gebied betreedt. Zo merk je het gelijk als een van je voertuigen vertrekt, of zelfs gestolen wordt. Maar je merkt het niet alleen als er iets vertrekt, maar ook als er iets binnenkomt. Zo kun je makkelijker dan ooit tevoren bijhouden waar en wanneer de mobiele diensten vertrekken en arriveren. Ook zou je het kunnen gebruiken om mensen buiten je terrein te houden, dus als je veel last hebt van diefstal zou dit de oplossing kunnen zijn.

Waarom zou je niet gewoon een normaal hek gebruiken?

Het is eigenlijk beter dan dat. Je hoeft helemaal niet te kiezen, geofences kunnen gewoon samen met normale hekken gebruikt worden, gezien je de geofence over het normale hek heen kunt laten ‘plaatsen’. Verder zijn geofences digitaal, dus zijn ze niet zomaar over heen te klimmen. Ook hoef je een geofence, in tegenstelling tot een gewoon hek, niet te onderhouden. Bovendien zijn geofences programma’s, waardoor ze aangesloten kunnen worden op andere systemen binnen je bedrijf. Tot slot is het een betere vorm van  beveiliging, gezien een digitaal hek je wel aangeeft wanneer er iemand overheen gaat.