Hoe ik mijn bedrijfspand renoveerde


Ben jij van plan om je bedrijf helemaal te renoveren? Is jouw bedrijf klaar voor een frisse start in een nieuw en mooi gebouw? Dit was mijn grote project vorig jaar. Het kantoor van mijn bedrijf werd aan de kleine kant en het was ook wel redelijk oud geworden. De laatste jaren ging het financieel erg goed met het bedrijf en was er dus ook genoeg geld gespaard voor deze klus. Ik ging met een aannemer om de tafel zitten en binnen een jaar was het hele pand gerenoveerd. In deze blog lees je hoe wij dit hebben aangepakt en wat wij hebben vernieuwd.

De binnenkant

Zoals ik al zei, werd het kantoor redelijk krap vanbinnen. Dit kwam echter niet door een gebruik aan ruimte, maar vooral door de manier waarop het was ingedeeld. Na de koop van het pand hadden wij hier eigenlijk niks aan veranderd. Aan het begin was dit geen probleem, tot het bedrijf begon te groeien en we ook steeds meer werknemers kregen. Daarom besloot ik samen met de aannemer om alle muren die weg konden te verwijderen. Wij maakte een nieuwe plattegrond en zetten na lang brainstormen nieuwe muren neer. De nieuwe indeling bestaat uit meer open ruimtes en veel glazen muren. Dit geeft een meer open gevoel in de ruimte en verbetert bovendien ook de interne communicatie tussen werknemer. De muren waren de grootste renovatie aan de binnenkant, maar hier stopte het uiteraard niet. De renovatie bestond ook uit het neerleggen van nieuwe vloeren, het schilderen van de muren en vervanging van versleten meubels.

De buitenkant

Vooral de buitenkant van het bedrijfspand had een grote opknapper nodig. Het pand waarin wij zitten bestond al erg lang en was dus redelijk verouderd. En dit was vooral aan de buitenkant te zien. En dit is natuurlijk jammer als je een bedrijf hebt. Op het moment dat er klanten op afspraak komen, is de buitenkant natuurlijk het eerste wat ze zien. Daarom was mijn doel om vooral het exterieur er meer professioneel en stijlvol uit te laten zien. Hiervoor schakelden we onder anderen een architect in die fantastisch werk heeft verricht! De grootste verandering was de toevoeging van kleur aan de buitenkant. Hij deed dit door kunststof platen van het merk Trespa aan de muur te bevestigen. Dit zijn mooie platen met een glad oppervlak en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Onze architect gebruikte de kleuren grijs en oranje, de kleuren die verwerkt zijn in ons logo. Het geeft de buitenkant van ons pand een enorm strakke en moderne uitstraling, maar de kleur zorgt ervoor dat het er niet saai uitziet. Andere renovaties van de architect waren onder andere het plaatsen van meer ramen voor meer licht en het opknappen van de deuren en kozijnen. Ik herkende mijn eigen bedrijf nauwelijks terug na de opknapbeurt!