Het organiseren van een online borrel


Het afsluiten van de werkweek met de zogenaamde vrijdagmiddagborrel is onmogelijk geworden door het coronavirus. Zou je misschien denken. Maar het tegenovergestelde is waar. De digitale thuis borrels zijn het perfecte alternatief voor de vrijdagmiddagborrel. Zo kun je toch nog gezellig met je collega's de week afsluiten. Natuurlijk, nét als bij de echte borrel, onder het genot van een lekker drankje en hapje. Het organiseren van zo'n online borrel kost je wel even wat tijd. Je moet immers behoorlijk wat regelen. Denk bijvoorbeeld aan de uitnodigingen en het online platform. Maar het is écht niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt. En, is het toch teveel werk, dan is er nog een andere optie. Eentje die nog minder tijd en inspanning van je vraagt: je kunt namelijk ook gemakkelijk online een borrelpakket bestellen.

De drankjes

Wanneer we het over de vrijdagmiddagborrel hebben, dan zijn de drankjes natuurlijk één van de dingen die als eerste geregeld moeten worden. In tegenstelling tot de borrels op kantoor, kan iedereen thuis natuurlijk voor zijn eigen drankjes zorgen. Maar je kan, als werkgever, ook drankjes bij de collega's thuis laten bezorgen. Zorg dan wel voor een pakket waarin een ruim assortiment aan drankjes zit. Of stuur gepersonaliseerde pakketten naar iedere collega, bijvoorbeeld wanneer je al weet wat hij/zij graag drinkt. Kies je voor het gemak van een borrelpakket? Dan krijgt iedere collega een breed scala van drankjes om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan biertjes, wijn, alcoholvrij bier en fris.

De hapjes

Maar met alleen drankjes ben je er natuurlijk nog niet. Wat is een gezellige borrel zonder de nodige borrelhapjes? Op kantoor had je misschien warme borrelhapjes geregeld, zoals bitterballen of gehaktballetjes. Maar dit is helaas onmogelijk bij een digitale borrel. Kies, in plaats daarvan, voor nootjes, chips, chocolaatjes of stukjes worst en kaas. Voor een ietwat chiquere borrelplank, voeg je bijvoorbeeld olijven, druiven en Serrano ham toe. Heb je gekozen voor een borrelbox? Dan zijn de lekkerste hapjes bij het pakket inbegrepen.

Het entertainment

Een digitale borrel verloopt natuurlijk heel anders dan een borrel op kantoor. Zo kun je tijdens een online gesprek geen één-op-één gesprekken voeren. Je moet er dus voor zorgen dat iedereen bij het gesprek is betrokken. Daarom is het spelen van een spelletje zo'n goed idee. Op die manier is iedereen betrokken, en word het snel gezellig. Kies bijvoorbeeld voor het organiseren van een quiz. Van tevoren bedenk jij alle vragen, en tijdens de borrel zelf figureer je als de quizmaster. En je zult het misschien niet geloven, maar wanneer je voor een borrelpakket hebt gekozen, krijg je er gratis entertainment bij! Hier hebben ze unieke spelletjes bedacht zoals bijvoorbeeld het populaire Ranking The Collegues. Een spel waarbij alle collega's antwoord moeten geven op vragen zoals: welke collega overleeft het langst alleen op een onbewoond eiland? Met spelletjes zoals deze, is het niet moeilijk om de gezelligheid van de kantoorborrel te evenaren.