Grote oppervlakken verven doe je het best door te spray painten


Of je nu voor jezelf, voor een klant of voor jouw bedrijf een groot oppervlak moet verven, het is belangrijk dat je altijd kwaliteit kunt leveren. Denk hierbij aan het egaal aanbrengen van een laag verf op een binnen- of buitenmuur. Ook als je bijvoorbeeld logo's of letters moet verven is het belangrijk dat je snel en secuur te werk kunt gaan. Hier komt uiteraard een beetje ervaring en kennis bij kijken. Toch is het vooral belangrijk dat je de juiste tools voor de klus gebruikt. Je bent uitgerust met jouw verf kleding, een dosis energie, maar ook met het juiste elektrisch gereedschap voor de professional. Een professionele verfspuit maakt het veel makkelijker om goede kwaliteit in een vlot tempo te kunnen leveren. Daarom hier een aantal redenen om voortaan bijna niets meer met de hand te verven.

Snelheid

Ongeacht hoe bedreven jij bent met een verfroller, je zal het nooit winnen van een airbrush of vergelijkbare methode. Zeker wanneer het om grote, geometrisch handige oppervlaktes gaat, maar ook wanneer het om gedetailleerde hoeken gaat. Je plakt immers toch alles af wat niet geverfd mag worden. De verf die als spray paint verkocht wordt droogt ook veel sneller doordat deze in hele kleine deeltjes verdeeld wordt. Hierdoor kan de lucht goed aan het opdrogen werken. Als er iets fout gaat betekent dit dat je dus ook snel weer de verkeerd aangebrachte verf kan verwijderen. Even met een schuur- machine of papiertje eroverheen en je kunt het foutje weer wegwerken. Hierdoor kan je ook verschillende lagen op één dag aanbrengen. Dit scheelt ontzettend veel tijd, en misschien scheelt het je ook wel een ritje.

Betere kwaliteit

Goed, verven met de hand is soms nogal een kunstje, dus er zijn vast schilders die met de hand veel beter kunnen verven dan met een spray paint. Voor de meeste mensen die niet Van Gogh heten is het echter gewoon zo dat het makkelijker is om goede kwaliteit te leveren met een professionele verfspuit. Je brengt niet zomaar een te dikke laag verf op een bepaalde plek aan omdat jouw roller net iets anders gedipt is. Je kunt gewoon op een constant tempo het gehele oppervlak spuiten. Je kunt bovendien allerlei instellingen aanpassen waardoor je betere controle hebt over de verflaag. Zo kan je de druk en de spuitkop veranderen afhangend van hoe dik een laag moet zijn. Je kunt altijd beginnen met een dunne laag, om daar na een uurtje alweer een tweede laag overheen te spuiten wanneer alles goed zit!