Grofvuil container huren: simpel & handig!


Ben je je huis aan het verbouwen? Of aan het werk bij een andere verbouwing? Welk gebouw er ook aangepast en/of (deels) gesloopt wordt, hier komt vaak veel puin en vuil bij kijken dat het liefst zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Maar waar breng je dit heen? Leg je dit gewoon in je achterbak en breng je het beetje bij beetje naar de stort? Nee joh, tuurlijk niet. Hiervoor kan je gewoon een grofvuil container huren.

Grofvuil? Wat is dat?

Maar allereerst: wat valt er nu precies onder de overkoepelende term ‘grofvuil’? Grofvuil is eigenlijk alles dat te zwaar en/of te groot is voor een vuilniszak en afvalcontainer. Ook zijn veel materialen die hieronder vallen herbruikbaar, zoals hout en steen, maar ook oud meubilair. Hiervoor kan je dus een grofvuil container huren, waarna je met die container naar de milieustraat vlakbij kan. Zo kan je alles in een keer wegbrengen.

Recyclen geblazen

Wanneer je op de milieustraat bent, zorg dan dat al het grofvuil goed gescheiden wordt. Zoals al eerder verteld is het meeste grofvuil herbruikbaar. Als je het goed scheidt zorg je ervoor dat het dus ook echt gerecycled wordt, en niet verspild. Oud hout wordt bijvoorbeeld veelal gebruikt voor de productie van nieuwe parketvloeren, en oud ijzer gaat naar de staalindustrie voor hergebruik. Denk er ook over na om oud meubilair niet weg te gooien, maar naar een kringloopwinkel te brengen. Het ligt er natuurlijk aan in welke staat het is: als je tafeltje een poot mist of je stoel is doorgezakt, kan je hem het beste weggooien. Maar heel vaak vindt een stoel die jij niet meer mooi vindt bij iemand anders een tweede leven.

Een grofvuil container huren is erg makkelijk en bespaard je een hoop moeite tijdens een verbouwing of verhuizing. Zo zorg je er ook voor dat je al het grofvuil in 1 keer mee kan nemen en het kan recyclen. Wat ook nog ruimte bespaard is overwegen of je meubilair niet naar de kringloop kan in plaats van de milieustraat. Maar waar je ook voor kiest, zorg dat het hergebruikt wordt als het kan! Verspilling is zonde.

,