Focus op groei binnen je onderneming


Wanneer je een onderneming hebt of je wilt gaan ondernemen, wil je natuurlijk altijd focus op groei houden. Veel ondernemers hebben op een gegeven moment niet meer de ruimte en tijd om hierover na te denken aangezien ze teveel bezig zijn met randzaken en andere elementen die de focus op groei verstoren. In deze blog geven we een aantal tips die je kunnen helpen bij het terugvinden en krijgen van die focus op de groei van je onderneming. Je wilt uiteindelijk natuurlijk groeien en niet stilstaan of stagneren. 

Groeimogelijkheden en middelen

Om te groeien als bedrijf kan je verschillende middelen inschakelen. Ten eerste kan je voor jezelf tijd vrij maken door bepaalde zaken uit te besteden (hierover later meer in deze blog). Vervolgens wil je zoveel mogelijk van die tijd stoppen in het nadenken en uitwerken van groeiplannen. Daarnaast kan je ook kijken om aan een investering te komen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door middel van een zakelijke lening. Een zakelijke lening geeft je de mogelijkheid om een groei te realiseren. Met beschikbare middelen zoals een zakelijke lening krijg je als onderneming meer ruimte en mogelijkheden om uiteindelijk te groeien.

Uitbesteden van randzaken

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk randzaken elimineert uit jouw eigen tijd. Dit kan je bijvoorbeeld doen door bepaalde zaken uit te besteden. Besteed bijvoorbeeld je boekhouding uit aan een expert. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je niet meer constant dingen aan het uitzoeken bent. Als ondernemer kan je zomaar uren aan je BTW aangifte zitten terwijl je deze uren ook erg goed kan besteden aan de groei van je bedrijf. Uiteindelijk zal de groei van je bedrijf dusdanige inkomsten opleveren dat je de investering in een boekhouder dubbel en dwars terugverdiend. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je weer verder kan. Niet alleen je boekhouding maar ook andere zaken zijn slim om uit te besteden of op te laten pakken door iemand die je inhuurt. Het inhuren van personeel voor bepaalde zaken kan goed werken, zeker wanneer je een langdurige relatie aangaat. Je wil uiteindelijk dat je zoveel mogelijk kan automatiseren.

Automatiseren

Het automatiseren van processen en bepaalde werkzaamheden kan veel tijd schelen. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van betalingen, het automatiseren van je marketingdoeleinden en nog veel meer. Wanneer je meerdere zaken geautomatiseerd hebt kan jij als ondernemer weer focus krijgen op groeien. Wanneer je dit voor jezelf goed hebt ingericht kan je verder bouwen. Daarnaast is het slim om samen te werken met partners die dit pad al eerder bewandeld heeft.