Een ode aan de grijze joggingsbroek


Ik wil middels deze blog graag een keer een favoriet kledingstuk van mij in het zonnetje zetten. En wel de grijze joggingsbroek. Soms verguisd, maar volgens mij hebben best wel veel Nederlanders stiekem echt wel een exemplaar in zijn of haar kledingkast liggen. En ik snap wel waarom! Daarom: bij deze een ode aan de grijze joggingsbroek!

Waarom de grijze joggingsbroek een ode verdient? Omdat hij heel erg onderschat wordt en niet de credits krijgt die het verdient. De grijze jogginsbroek is met afstand de best verkochte joggingsbroek en heeft al menig persoon door de brakke zondag heen geholpen. Op het moment dat je je het aller slechtst voelt, trek je vaak een grijze joggingsbroek aan. Hierdoor heeft het kledingstuk het imago gekregen van lui of ongeïnteresseerd. Hoe onterecht! Zou je niet juist de broek die je tijdens zulke heftige momenten als het hebben van een kater draagt moeten omarmen als je grootste held?

Is het imago van de grijze joggingsbroek wel terecht?

Er zitten weinig dingen lekkerder dan een grijze joggingsbroek. Menig Nederlander trekt als hij thuiskomt van een zware dag werken als eerst zijn pantalon of spijkerbroek uit en wisselt hem om voor een grijze jogginsbroek. Dit komt omdat hij gewoon geweldig zit. Daarnaast past het ook onder nagenoeg alle andere kleuren kleding. Het grote voordeel hiervan is dat je niet helemaal voor aap loopt als je hem draagt. Een blauwe joggingsbroek is bijvoorbeeld weer lastiger te combineren met bepaalde kleding.

Daarom vind ik het belangrijk om te investeren in een goede grijze joggingsbroek. Zelf ben ik heel erg fan van de Nike tech broek heren, maar wist je dat andere merken zoals bijvoorbeeld Stone Island ook hele chille grijze joggingsbroeken verkopen? Het belangrijkste aan een mooie jogginsbroek vind ik dat ze niet te strak om mijn benen zitten. Dat geeft het ultieme chillgevoel.