Een kleptomanische vakantie

wijnrek kopen

Huisje af

Nu we eindelijk klaar zijn met het klussen in het huis en ons interieur eindelijk er zo uit ziet als we al die weken zo graag wilde, hebben we onszelf eerst een welverdiende vakantie gegund. Het gaat namelijk niet in de koude kleren zitten, al dit harde werken. Daarnaast hebben we al  bijna een jaar geen vakantie meer gehad, dus we zijn er ernorm aan toe. Huisje af, deur op slot, op naar de zon. We hebben een heerlijke all inclusive reis naar Gran Canaria geboekt, en ik schrijf hier ook vanuit mijn ligstoel aan het zwembad. De zon is heerlijk, net is niet té warm en we hebben het zwembad praktisch in de achtertuin. Echt een hele fijne locatie dus. Maar ik moet toch wat kwijt.

Wijn

Aangezien we een autootje hebben gehuurd zijn we ook het eiland verder gaan onderzoeken. Ik ben hier nog nooit geweest, dus ik weet eigenlijk helemaal niet wat er te doen is. Gelukkig helpt een reisgids ons verder. Wist je dat er op Gran Canaria veel wijn wordt gemaakt? Ik niet, maar het is natuurlijk niet heel gek: de zon is hier goed aanwezig en er is ruimte genoeg voor de druiven. Er is zelfs een complete wijnroute beschikbaar, waarbij je langs verschillende plaatsjes gaat waar wijn wordt gemaakt. Er groeien hier allerlei verschillende druiven, en er wordt nog steeds met de hand geoogst. We hebben daarom gister een rondleiding geboekt bij één van de wijnhuizen, die vlakbij ons hotel zit. We konden er gelukkig lopend heen, want we hadden niet terug kunnen rijden. Er was hier een avondvullend programma met wijn en bijpassende kleine hapjes. Ik zou graag de details vertellen van onze avond, maar ik weet het niet zo goed meer. Erg he?

Rekje

Wat ik wel nog weet, en misschien nog erger is, is dat we vanochtend wakker werden met een souvenir. We waren gister een beetje verliefd op één van de wijnrekken die daar stond. “Zullen we er thuis ook zo één kopen?”, vroeg ik. Man vond dat een minder goed idee: waarom kopen als je het ook stiekem mee kan nemen? Ik ging hier nog halfslachtig tegen in, maar blijkbaar is dat niet helemaal goed binnengekomen. Het is wel echt een prachtig wijnrekje die uitstekend past bij ons nieuwe huis. Maar hoe gaan we deze meenemen het vliegtuig in? Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik voel me sowieso erg slecht over het stiekem meenemen. Ik denk dat ik straks toch maar even langsga om te betalen. Of misschien breng ik hem wel terug en ga ik thuis wel zo een wijnrek kopen. Wat denken jullie?