Een deelauto is dé oplossing in de stad


Natuurlijk pak je het liefst de fiets als je in je eigen stad moet zijn. Maar soms is dat nu net niet de oplossing. Je moet spullen meenemen die niet in je fietstassen passen, je hebt verschillende afspraken op grote afstand van elkaar of je wilt niet als een verzopen kat aankomen op je afspraak. Je zou dan het openbaar vervoer kunnen pakken, maar dat is, zeker in deze tijden van corona, geen pretje. Een Greenwheels deelauto is dan de oplossing. Je hoeft dan zelf geen auto aan te schaffen, maar je hebt er wel altijd een tot je beschikking.

Een Greenwheels deelauto draagt bij aan een beter milieu

Een deelauto draagt bij aan een beter milieu. Dat is niet omdat alle deelauto's elektrisch zijn, maar simpelweg doordat er minder auto's op straat zijn. Zo'n 24 mensen maken gebruik van één deelauto. En dat zorgt er dan weer voor dat er maar liefst 11 auto's uitgespaard kunnen worden. En dus is er minder CO2 uitstoot, slippen de wegen niet meer vol en wordt het parkeerprobleem in de grote steden (deels) opgelost. Er rijden momenteel ruim 2050 deelauto's in Nederland. Kun je nagaan wat een verschil dat maakt! Steeds meer bedrijven en ZZP'ers kiezen daarom voor zakelijk autodelen.

Zakelijk autodelen is voordelig

Want waarom zou je als eigenaar van een groot bedrijf nog beginnen aan eigen auto's? Zeker als de auto's maar incidenteel gebruikt worden, is zakelijk autodelen veel voordeliger. Behalve voordeliger is zakelijk autodelen ook nog eens handiger. Je hoeft nergens over na te denken. Alles wordt voor je geregeld: van verzekeringen tot wegenbelasting, van garageafspraken tot tankbonnen. Je krijgt iedere maand één overzichtelijke BTW-factuur, hierdoor hoeven je medewerkers niet meer moeilijk te doen met het bijhouden van de kilometers. Ook voor ZZP'ers is zakelijk autodelen vaak de beste oplossing. Heb je bijna nooit een auto nodig, maar soms ineens een paar keer per maand? Dan is het fijn om te weten dat er altijd een auto voor je klaar staat.

Sluit een abonnement af of juist niet

Heb je minder dan gemiddeld 1x per maand een auto nodig? Dan sluit je geen abonnement af. Je reserveert dan een deelauto wanneer jij die nodig hebt. Heb je met enige regelmaat een auto nodig? Dan is het verstandig en voordelig om een abonnement af te sluiten. Je kunt dan kiezen tussen "regelmatig" en "vaak". De prijs per uur én de prijs per kilometer valt dan voordeliger uit.