Een betrokken ondernemer zorgt voor de juiste werkomgeving!

stekkerdoos

Productiviteit en sfeer verhogen op de werkvloer, dat wil iedere ondernemer wel. Het is tenslotte bewezen dat werknemers in een prettige werkomgeving productiever en efficiënter werken. Het is daarom aan jou als betrokken ondernemer om ervoor te zorgen dat alles tiptop geregeld is op de werkvloer. Uiteraard is het niet compleet aan jou als werkgever. Werknemers moeten immers ook hun steentje bijdragen maar als werkgever kan jij alvast het goede voorbeeld geven. Waar ik zelf heel veel profijt van heb gehad, is het peilen bij mijn werknemers wat voor hen een prettige werkomgeving is. Aan de hand daarvan ben ik de werkomgeving zo goed en zo kwaad als het mogelijk is gaan optimaliseren. Wat blijkt? Het is nog nooit zo productief op de werkvloer geweest! Ben je benieuwd wat ik allemaal heb gedaan om het werkklimaat te bevorderen? Lees dan snel verder!

Volledig uitgerust kantoor

Een van alle gemakken voorzien kantoor stond bij mijn werknemers op één. Al gauw bleek dat ze niet de duurste of de meest complexe dingen verwachtten. Een stekkerdoos, een HDMI kabel of een tweede scherm waren bijvoorbeeld de kleine dingen die bij een volledig uitgerust kantoor horen. En hoe fijn is het ook dat je slechts met een stekkerdoos je werknemers al blij kunt maken. Eigenlijk draait het er simpelweg om dat alles in het kantoor werkt en gemakkelijk gebruikt kan worden. Eventuele obstakels remmen af en verminderen de productiviteit en werksfeer aanzienlijk. 

Buitenkantoorlijkse activiteiten

Naast een volledig uitgerust kantoor werd voor mij ook duidelijk dat de werksfeer een groot gedeelte van de productiviteit bepaald. Soms moet je als werkgever even erop uit en weg stappen van het werk. Eens in de week een sport uurtje of twee keer per week een verzorgde lunch zorgen er al voor dat werknemers uit de sleur komen. Ze voelen zich gewaardeerd en daarnaast laat je zien dat je een goede baas bent door iets extra’s te doen. Werknemers zijn gemotiveerder en zullen ook net dat stapje extra voor je zetten. Dat stapje extra zorgt er weer voor dat jouw onderneming nog beter gaat draaien. Zo zet je slechts met een aantal simpele stappen een hele wisselwerking in gang. Een stekkerdoos, goed werkende apparatuur en af en toe een uitje weg van het werk. Het zijn de dingen die jou een betrokken ondernemer maken die precies weet wat goed voor zijn werknemers is! Ga jij ook peilen bij je werknemers wat zij belangrijk vinden?