Een belangrijk onderdeel bij de keuze voor je hypotheek, de hypotheekrente


Op het moment dat je een hypotheek wilt afsluiten voor je nieuwe woning of je huidige hypotheek wilt oversluiten dan wil je natuurlijk eerst weten hoeveel kan ik lenen? Daarnaast wil je graag een overzicht van mogelijkheden en de bijkomende hypotheekrente en voorwaarden zien. Dit is mogelijk via een vergelijkingssite zoals hypotheekrente.nl Op een vergelijkingssite krijg je een volledig overzicht van de mogelijkheden voor je persoonlijke situatie nadat je een paar simpele gegevens over jezelf en eventueel je partner hebt ingevuld. Om te beginnen met het vergelijken van de verschillende hypotheken, bijkomende voorwaarden en de hypotheekrente heb je alleen je bruto jaarinkomen nodig en de leeftijd van jezelf en je eventuele partner.

Een hypotheek vergelijkingssite

Op een vergelijkingssite voor hypotheken, hypotheekrentes en bijkomende voorwaarden kan je een volledig overzicht terugvinden van alle mogelijke hypotheken voor je persoonlijke situatie. Je kan er ook voor kiezen om een volledig overzicht te bekijken met de huidige hypotheekrentes. In een hypotheekrente overzicht vind je meer dan 40 hypotheken terug met de huidige rentestanden. Op deze manier kan je kijken welke banken de laagste rente aanbieden voor een hypotheek. Uiteraard kan je op een van deze vergelijkingssites voor hypotheken gelijk je hypotheek afsluiten, een afspraak maken met een hypotheek adviseur of een offerte aanvragen. Je krijgt er tevens een goed inzicht in je maandlasten bij het afsluiten van een hypotheek.

Wat is het maximale bedrag wat je kan lenen voor je hypotheek

De grote vraag die bij iedereen eigenlijk wel aanwezig is hoeveel kan ik lenen? Er zijn meerdere factoren die hierop van invloed zijn, namelijk je inkomen, de waarde van je huidige woning of de woning die je wilt gaan kopen, je toekomstplannen en de inbreng van eventueel eigen geld. In de meeste gevallen is het tegenwoordig een mogelijkheid om de gehele honderd procent van de waarde van de woning de lenen. Dit betekent dat de k.k. (kosten koper) voor je eigen rekening zijn. De kosten koper zijn de overdrachtsbelasting, twee procent van de koopsom bij een bestaande woning, de kosten van de notaris en eventuele kosten voor een aankoopmakelaar of hypotheekadviseur. In totaal zijn de kosten koper ongeveer vier tot zes procent van het aankoopbedrag van de woning. Een andere factor die van belang is voor het maximale bedrag wat je zal kunnen lenen is of het een nieuwbouwwoning betreft of bestaande bouw. Bij de bestaande bouw kan je vaak nog onderhandelen over de prijs, terwijl deze vastligt bij een nieuwbouwwoning.