Echte ondernemers ontwikkelen hun IT kennis

IT kennis

Ondernemers moeten altijd en overal hun IT kennis blijven ontwikkelen. Waarom? Omdat dit van groot belang is voor de ontwikkeling van elke organisatie. Tegenwoordig kunnen we niet meer om de processen heen, IT kennis is iets wat al het personeel echt nodig heeft. IT gecertificeerd personeel zorgt namelijk voor betere prestaties en hogere efficiëntie op de werkvloer. In mijn blog op Samenvoorbetrokkenondernemen.nl vertel ik altijd alles over wat het beste is voor elke ondernemer. Vandaag is het onderwerp IT kennis.

Hoe kan je IT kennis verbeteren op de werkvloer?

Door de kennisontwikkeling te professionaliseren zorg je ervoor dat elke werknemer optimaal presteert, doordat de kennis snel groeit. Tegenwoordig kunnen we gebruik maken van hypermoderne platformen die zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Op deze manier kan iedereen gebruik maken van de snelheid en efficiëntie binnen deze platformen. De eerste stap is het opstellen van doelen. Hierbij wordt er gekeken naar welke IT kennis een bedrijf nodig heeft en waar er nog een focus verwacht wordt. Dit kan het beste worden gedaan aan de hand van het 3C-model. De tweede stap is het opstellen van een aanpak. Dit gebeurt onder andere in meetings en een kick-off. Het concrete plan is voor iedereen duidelijk. Daarna wordt in fase 3 de academy ingericht in de persoonlijke huisstijl. De vraag naar kennis is afgestemd op de behoefte.

Continu blijven leren

Het doorlopen van deze stappen zorgt er uiteindelijk voor dat er doorlopend kan geleerd worden door alle deelnemers binnen de omgeving. Of je als organisatie nu kiest voor een online omgeving, een vorm van blended learning of interne kennissessies. Het is op basis van jouw vraag altijd mogelijk. Als ondernemer kan je er dus zeker voor kiezen om jouw werknemers te voorzien van extra IT kennis, precies op dat punt waarvan jij denkt dat het nodig is.

De voordelen

Deze aanpak heeft een aantal voordelen die zijn bewezen door marktonderzoek. Op termijn wordt je omzet met 10% verhoogd dankzij de kennis van jouw personeel. Dit staat in verband met de groei van 37% in de efficiëntie tijdens het werken van jouw personeel. Ook zijn personeelsleden minder snel geneigd om jouw werkvloer te verlaten. Je bindt je personeel dus ook extra aan jouw organisatie. Dit alles bij elkaar zorgt er ook nog eens voor dat je klanten meer tevreden zijn. Kortom, allemaal grote voordelen om over te gaan op het behalen van extra IT kennis.