De voordelen van systeemwanden tijdens corona


Het nieuwe werken tijdens de coronacrisis zorgt voor veel thuiswerken. Maar collega’s en koffiemomenten worden wel gemist. Net als de rust die een kantooromgeving biedt. Veel mensen verlangen weer naar kantoor. Ook als dit niet nodig is. Maar de coronamaatregelen blijven in stand. Niet iedereen mag tegelijkertijd op kantoor verschijnen. Dit heeft invloed op de projectinrichting van kantoren. Systeemwanden bieden de oplossing. Ze worden ook wel scheidingswanden genoemd en zijn uitermate geschikt om verschillende ruimtes mee te creëren. En ze groeien mee met de toekomst.

De mogelijkheden van systeemwanden

Als je van plan bent om je kantoorruimte anders in te gaan richten, heb je wanden nodig om de ruimte op te delen. Met de steeds veranderende coronamaatregelen kun je maar beter flexibel inrichten. Ook vanwege de onzekerheid van de maatregelen in de toekomst. Wie weet wat er met de projectinrichting kantoren gaat gebeuren.

Voordelen systeemwanden

Het voordeel van systeemwanden is dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Ze zijn heel gemakkelijk uit elkaar te halen en eenvoudig op een andere locatie weer op te bouwen. Zo creëer je in een handomdraai persoonlijke ruimtes waar medewerkers zich op hun werk kunnen storten zonder de afleidingen van thuis. Bovendien kun je met de verandering van de kantoorfunctie meegroeien, want het is gemakkelijk om materiaal bij te bestellen en beschadigde platen kun je snel en eenvoudig vervangen. Mocht er een medewerker zijn die de hele dag op hoog volume aan het bellen is: door extra systeemwanden te plaatsen verlaag je de geluidsoverlast. Ook zijn er speciale VIP systeemwanden. Dit zijn extra geluidsisolerende wanden.

Geluiddemping en bekabeling met wanden

Een systeemwand kan dus een functionele geluiddemping in een grote ruimte realiseren. Een ander voordeel van systeemwanden is dat bekabeling eenvoudig weggewerkt kan worden. Zo blijft je kantoor er professioneel en opgeruimd uitzien. Ook zijn scheidingswanden brandwerend, flexibel toepasbaar, snel gemonteerd, licht in gewicht, stabiel en duurzaam.

Soorten systeemwanden

Er zijn vele soorten systeemwanden. Voor elke interieursmaak is er een mooie scheidingswand te vinden. De wanden verschillen in uitstraling, maar ook in dikte, de hoeveelheid geluidsisolatie en mogelijke afwerking. Zo heb je systeemwanden van gips, spaanplaat en glas. Bij de glazen systeemwanden kun je kiezen uit glascassettes of volglazen systeemwanden. Die hebben een luxe uitstraling omdat het een aaneengesloten beglaasde wand is waarvan je de naden bijna niet ziet. Oftewel, scheidingswanden op kantoor zijn functioneel en esthetisch.

De functie van het kantoor verandert, dus het is verstandig om mee te veranderen. Heb jij al verschillende huisvestingsscenario’s uitgewerkt? Op welke manieren kan jouw kantoor mee veranderen? Heb je al voldoende afgesloten werkplekken? Laat je niet overrompelen door wat de toekomst na corona brengt, maar ga actief op zoek naar voor jouw werkende oplossingen.