De verzekeringen voor jou als ondernemer


Ben je werkzaam als ondernemer? Of van plan om dit op korte termijn te gaan doen? Dan is het belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Ben je in het bezit van een bedrijfsauto? Dan is het belangrijk om je bedrijfsauto te verzekeren. Je bedrijfsauto verzekeren kun je op drie verschillende manieren doen: zo is er een WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en een all-risk verzekering. Je bedrijfsauto verzekeren op de juiste manier hoeft niet duur te zijn. Zo kun je dus onder andere besparen op de premiekosten. Een bedrijfsautoverzekering sluit je alleen af voor de auto die je zakelijk gebruikt en ook zo in je boekhouding is opgenomen. Wel mogen eventuele medewerkers in deze bedrijfsauto rijden.

Je bedrijfsauto

Veel ondernemers hebben een bedrijfsauto tot hun beschikking. Hiervoor moet je zoals je al hebt kunnen lezen een verzekering afsluiten. Het is hierbij belangrijk om te weten dat een verzekering voor je bedrijfsauto in de meeste gevallen duurder is dan een verzekering voor een privéauto. Op het moment dat je je bedrijfsauto enkel gebruikt voor woon-werkverkeer kun je er ook voor kiezen om een privéverzekering voor je bedrijfsauto af te sluiten In dit geval is een bedrijfsautoverzekering namelijk niet noodzakelijk. Naast het verzekeren van je bedrijfsauto is het voor jou als ondernemer ook raadzaam om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Om uiteindelijk de juiste verzekering af te sluiten is het aan te raden om verschillende verzekeringen te vergelijken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken kun je gemakkelijk online doen.

Online vergelijken

Welke je verzekering ook af gaat sluiten, het is altijd slim om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Dit omdat het heel goed mogelijk is dat er behoorlijke prijsverschillen per verzekeraar kunnen zijn. Zo kan het zijn dat je voor hetzelfde verzekeringspakket bij de ene verzekeraar tientallen euro’s per jaar meer betaald dan bij de andere verzekeraar. Sluit dus nooit zomaar zonder onderzoek te hebben gedaan een verzekering af. Wanneer je werkzaam bent als ondernemer kun je dus eerst de verschillende verzekeringen eens vergelijken voordat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af sluit. Zo’n verzekering is voor jou als ondernemer ontzettend belangrijk.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voor jou als ondernemer is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk. Dit omdat bij deze verzekering zowel je onderneming zelf, als eventuele medewerkers of meewerkende familieleden verzekerd zijn. Onder deze verzekering vallen de productaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid en de inloop. Met de productaansprakelijkheid ben je verzekerd voor schade wanneer je een product hebt geleverd wat mankementen vertoont. Met de werkgeversaansprakelijkheid ben je verzekerd voor schade aan medewerkers als gevolg van een beroepsziekte of bedrijfsongeval. Met de inloop ben je verzekerd voor alle schade die is veroorzaakt door handelen of nalaten voordat je de verzekering had afgesloten. Voor jou als ondernemer zijn er dus verschillende verzekeringen belangrijk. Dit zodat je niet ineens voor onaangename verassingen komt te staan.