De brede inzetbaarheid van neopreen rubber


Er zijn vele verschillende soorten rubber, maar één van de bekendste is neopreen rubber. Het wordt ook wel chloroprene (CR) plaatrubber genoemd. Het is een synthetische elastomeer. Het grote voordeel van deze rubbersoort is dat het erg veelzijdig en daarom breed inzetbaar is. In dit artikel vertellen we je meer over deze rubbersoort: wat zijn de eigenschappen en waar kun je het voor gebruiken?

 

De eigenschappen van neopreen

De populariteit van neopreen is voor een groot deel te danken aan de goede mechanische en slijtage eigenschappen. Het heeft daarnaast een chemische bestendigheid tegen onder andere vetten, verdunde zuren en oplosmiddelen. Ook is het bestand tegen olie, ozon en veroudering. Je kunt het dus langere tijd gebruiken. Het enige nadeel is dat het een relatief slechte koude flexibiliteit heeft. Dit wil zeggen dat het bij lage temperaturen zijn flexibiliteit verliest. Het temperatuurbereik van dit materiaal ligt tussen -20 graden en +80 graden Celsius.

 

Waar wordt neopreen rubber voor gebruikt?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft neopreen rubber veel goede eigenschappen. Hierdoor is het breed inzetbaar voor verschillende doeleinden. Neopreen rubber wordt veel toegepast in de bouw, industrie en scheepsbouw. De scheepsbouw gebruikt het materiaal veel omdat neopreen rubber als een van de weinige materiaalsoorten goed bestand is tegen zeewater.

Het wordt als plaat verkocht, maar ook als pakkingsmateriaal of matten. In die laatste vorm wordt het bijvoorbeeld ook vaak gebruikt als speel- of sportmat. Dit materiaal wordt ook veel gebruikt voor afdichtingen. Veel bedrijven die neopreen rubber verkopen kunnen het materiaal op maat maken en leveren, wat natuurlijk erg makkelijk is voor de koper.

 

Neopreen rubber kopen

Je koopt neopreen rubber vaak per rol of per strekkende meter. Ook is het leverbaar in verschillende diktes. De dikkere platen zijn uiteraard duurder dan de dunnere. De diktes zijn meestal verkrijgbaar van 1 mm tot 10 mm. Er zijn online veel bedrijven te vinden die neopreen rubber verkopen. Een van deze bedrijven is Alman Rubber. Bij dit bedrijf kun je vrijblijvend een offerte aanvragen wanneer je neopreen rubber wil bestellen. Hierbij kun je aangeven wat voor soort rubber profiel je zoekt en ze denken graag mee over maatwerk oplossingen. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met specialisten, want zij kunnen jou altijd meer vertellen.

Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen om meer te weten te komen over het veelzijdige materiaal neopreen rubber. Ben je overtuigd van de kwaliteiten en wil je neopreen rubber aanschaffen? Ga dan online op zoek naar bedrijven die het verkopen en wacht niet langer!