Camera beveiliging voor ondernemers


Wie een winkel of loods bezit vindt het uiteraard belangrijk dat ingekochte en opgeslagen goederen te allen tijde beschermd zijn tegen schade en diefstal. Dat geldt voor mij ook. Ik begon een aantal jaren geleden een groente- en fruitzaak en kocht daarvoor een loods op een bedrijventerrein. Daar sla ik al mijn ingekochte groenten en fruit op voor ik ze naar mijn winkel transporteer. Ik ben slechts een paar keer per week in de loods. De rest van de tijd werk ik in de winkel. Toch wilde ik graag een oogje in het zeil houden, om te voorkomen dat er zou worden ingebroken in de loods. Daarvoor heb ik geïnvesteerd in camera beveiliging. Met een aantal slim opgehangen camera’s kan ik de loods dag en nacht zien en word ik bovendien geïnformeerd als er zich verdachte bewegingen voordoen in en rondom de loods. Gelukkig is dat nog niet voorgekomen, maar de installatie van de camera beveiliging geeft me een gerust gevoel. Ik hoef naar mijn idee niet bang te zijn dat iemand inbreekt. De camera’s hebben immers een afschrikkende werking.

Wanneer kiezen voor camera beveiliging?

In welke gevallen is het nu verstandig om te kiezen voor camera beveiliging? En wanneer kun je camera’s achterwege laten? Als je situatie overeenkomt met de mijne zou ik wél kiezen voor camera’s. Je bent bijvoorbeeld weinig op locatie maar er staan toch goederen van grote waarde. Of je opslagloods bevindt zich op een afgelegen plek waar weinig sociale controle is. Dat zijn uitstekende redenen om te investeren in camera beveiliging. Staat je loods of winkel nu op een bekende, drukke openbare plek, dan is het misschien niet nodig om meerdere camera’s op te hangen. Eén volstaat dan wellicht, of je zorgt er gewoon voor dat je deuren en ramen goed afsluit. Camera beveiliging is het geld zeker waard als het nodig is, maar als het niet noodzakelijk is zou ik het zeker niet doen.

Installatie en service

Wat ik ook kan aanraden op het gebied van camera beveiliging is het inhuren van een deskundige leverancier die zowel de installatie als de service doet. Toen ik camera beveiliging overwoog wilde ik graag advies over de beste camera’s en de juiste installatie. Met het advies dat ik kreeg kon ik een weloverwogen keuze maken voor vier camera’s in en rondom mijn loods. Ik wist zeker dat ik niet te veel geld kwijt was aan de beveiliging.