Betrokkenheid betekent digitaal gaan

Bedrijf

Als bedrijf wil je natuurlijk je efficiëntie zo hoog mogelijk krijgen. Naast dat we allemaal steeds meer betrokken omgaan met elkaar en met de natuur, worden we ook steeds meer betrokken op het gebied van technologie. Het bijblijven met de technologie is cruciaal om niet kopje onder te gaan in het huidige landschap van bedrijfsvoering. In deze blog vertel ik je een aantal oplossingen die inmiddels een flinke aanhang hebben, omdat het nut ervan wordt ingezien. Goed om mee te nemen is dat betrokken ondernemen betekent dat je deze oplossingen ook uit handen geeft.

Content beheren

Veel bedrijven hebben eindeloos veel content, maar geen manier om het te ordenen. Het wordt dan een chaos van zoeken in mappen naar dat ene stukje content dat kwijt is geraakt. Je kunt ook je content laten beheren, zodat je altijd de juiste content bij het juiste project kunt vinden. Alle documenten, tekeningen, designbestanden, en e-mails die horen bij een bepaald project worden dus gegroepeerd zodat je alles snel kunt bereiken. Dit kun je overigens nog weer verder integreren met Cloud First, waarover je hieronder meer leest.

Cloud First

Niet alleen je content moet geordend en makkelijk vindbaar zijn, ook je werknemers moeten snel in verbinding tot elkaar staan. Dit doe je door middel van het werken in de cloud, ofwel alleen online. Met een Cloud First strategie zorg je dat je zo snel mogelijk iedereen kunt laten werken in de cloud. Belangrijk hierbij is dat iedereen begrijpt wat er moet gebeuren en dat de infrastructuur precies klopt bij jouw bedrijf. Als je weet wat de knelpunten zijn van je werknemers kun je dit ook aankaarten. Met Cloud First zorg je in ieder geval dat opschalen of omlaag schalen makkelijker wordt. Als werknemers weggaan, verwijder je simpelweg hun login en nemen ze niet alle vertrouwelijke bestanden mee naar huis. Het is ook voor je werknemers een stuk fijner om in de cloud te werken, dus dit is de verwezenlijking van betrokken ondernemen.

SAP beheer

Ook je SAP (Systems, Applications, and Products) systemen kun je extern laten beheren. Dit zijn software programma’s die ervoor zorgen dat alle werkzaamheden verder nog geoptimaliseerd kunnen worden. Een bekend onderdeel hiervan is bijvoorbeeld CRM (Customer Relationship Management) voor account managers. Dit soort applicaties en tools zijn zo belangrijk om alles soepel te laten verlopen. Het is echter wel belangrijk om goed te weten wat voor veranderingen er plaatsvinden. Daarom is het best handig om SAP beheer extern te laten doen, door een partij die er verstand van heeft.