Waarom baden goed is voor betrokken ondernemerschap

Baden

Baden is heerlijk om te ontspannen. In een spa of een kuuroord zie je dan ook niets anders dan warme, koude, diepe, lange baden vol sop of voedende oliën. Maar wat kan het bijdragen aan betrokken ondernemerschap? Lees het in deze blog.

Baden ontspant

Zoals ik al zei is het ontspannend om te baden. In bad gaan is misschien wel het meest stress reducerende middel dat er is. En dat is precies waarom het bijdraagt aan betrokken ondernemerschap. Waar het bij ondernemen vaak misgaat is namelijk de stress die erbij komt kijken. Enorme verantwoordelijkheden en dingen die niet goed gaan binnen het bedrijf: iedereen kijkt jou aan als ondernemer. Het is dus belangrijk om naast je belangrijke werk ook voldoende te ontspannen. Dat kan met in bad gaan.

Waarom baden ontspant

Baden ontspant, dus. Waarom eigenlijk? Volgens deze blog heeft dat 6 redenen:

  1. In bad gaan is goed voor je humeur. Volgens psycholoog Neil Morris zorgt baden voor gevoelens van optimisme, warmte en vermindert het depressieve gedachten. De combinatie van stilte, comfort en warmte is tegenwoordig zeldzaam.
  2. Door te baden kun je beter slapen. Een koude slaapkamer werkt om beter te kunnen slapen, maar eigenlijk werkt het met in bad gaan hetzelfde. Je lichaamstemperatuur daalt ’s nachts, waardoor het slaaphormoon melatonine wordt ‘aangewakkerd’. In bad warmt het lichaam op, als je eruit gaat koelt het af. Een betere nachtrust, dus.
  3. Medicijn tegen spierpijn. Warmte zorgt voor een goede bloedsomloop. Dat is goed voor de circulatie en het ontspant spieren.
  4. Verzachtend voor je huid. Voeg een hydraterende olie toe aan je warme water, en je komt er als een pasgeboren baby uit!
  5. Goed tegen griep. Wiens moeder stelde vroeger niet voor om in bad te gaan als je verkouden was? En ze was juist, want het stoom van het bad opent luchtwegen.
  6. Je verbrandt calorieën. Van warmte ga je zweten. Je kunt net zoveel calorieën verbranden als een rondje lopen…

Douchen hetzelfde effect als baden?

Nee, dat helaas niet. Bij douchen moet je staan, waardoor je meer spieren gebruikt en je minder spier-ontspanning hebt. Een inloopdouche bij Douche Concurrent kopen  kan toch een goed idee zijn, aangezien niet iedereen de plek heeft voor een bad. Als het kan: zeker! Als het niet kan: de douche is een prachtig alternatief. Het is niet dat je niet ontspant van douchen, want je hebt nog steeds de voordelen van het warme water en de stoom die je luchtwegen opent. Baden is alleen nóg bevorderlijker voor de anti-stress… 🙂 En naar het toilet gaan ook!

,