4 tips om je personeel te binden


Ben je ondernemer en heb je een eigen bedrijf met personeel in dienst? Dan wil je natuurlijk dat jouw personeel zich bind aan je bedrijf en dat men een hart voor de zaak creëert. Zodra je als bedrijf niet alleen personeelsleden hebt, maar echt ambassadeurs, dan kan het zomaar is hard gaan. Wanneer men positief over je is, zal men ook sneller weer naar jouw bedrijf vragen, via je personeel. Om je personeel te binden moet je investeren. Investeren in borrels, bedrijfsuitjes, en wellicht zelfs een weekend weg. Dit alles kan zorgt ervoor dat je personeel niet alleen werkt om te werken, maar ook werkt om het bedrijf te laten groeien. In deze blog geven we je een aantal tips om te investeren in je personeel.

Doe eens gek, ga een weekend weg!

Een weekendje weg hoeft geen standaard te worden, maar is wel ontzettend leuk om eens in een aantal jaar te doen. Een weekendje weg zorgt voor extra binding tussen je personeel. Boek een weekendje in Nederland of in het buitenland. Istanbul tickets zijn bijvoorbeeld best wel goedkoop en een leuke stad om een weekendje door te brengen.

Organiseer regelmatig een borrel

Een borrel zorgt voor gezelligheid en binding tussen het personeel. Het is belangrijk dat dit soort momenten regelmatig voorkomen. Vaak vinden borrels plaats aan het einde van de dag, zodra het weekend begint. Bij de meeste bedrijven is dit op vrijdagmiddag. Als bedrijf investeer je vooral in de consumptie zoals drinken en wat hapjes. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een vaste tijd af te spreken wanneer de borrel kan beginnen, denk bijvoorbeeld aan een uur of vier.

Organiseer eens in de tijd een wat grotere borrel waarop je verwacht dat iedereen erbij is. Dit kan je bijvoorbeeld goed combineren om een update te geven (denk bijvoorbeeld aan een kwartaalupdate m.b.t. financiële staat van het bedrijf en het aantal gedraaide uren/behaalde omzet).

Teamuitjes mogen niet ontbreken

Een teamuitje is een must om je personeel tevreden te houden, maar ook om je personeel beter te leren kennen. Teamuitjes zijn er in allerlei vormen en maten, en je kan het als bedrijf zo gek maken als je wilt. Vaak is het leuk om een teamuitje te organiseren waarbij je zowel een activiteit doet (teambuilding) als lekker uiteten + wat drinken. Het is slim om personeel zelf te betrekken bij het organiseren bij een uitje, hierdoor heb je er zelf minimaal werk aan, en weet je zeker dat het een geslaagd uitje wordt.