10 tips voor het kopen van een laptop


Heb je de keuze gemaakt op een laptop aan te schaffen? Dan heb je hier vast wel je redenen voor. Het is niet zomaar een aankoop. Een laptop is aan de prijzige kant en dat maakt het een investering. Door het grote aanbod laptops is het vast niet makkelijk om een keuze te make welke jij graag wil. De prijzen lopen ontzettend uiteen en misschien kan jij niet goed kiezen omdat je geen idee hebt hoe alles in elkaar zit. Daarom willen we je graag wat tips geven die je helpen bij het kopen van jouw perfecte laptop.

Besturingssysteem

Allereerst is het goed om te weten welk besturingssysteem je graag wil hebben. Een besturingssysteem is het programma waarmee je de laptop gebruikt. Zo heb je Windows van Microsoft, OS X van Apple en Chrome OS van Google. De keuze in laptops met Windows als besturingssysteem is ontzettend groot. Iedere fabrikant heet letterlijk laptops met Windows. Dit maakt het daarom ook het meest gebruikte besturingssysteem.

De macbooks van Apple zijn je vast niet ontgaan. Ze zijn erg populair en je ziet ze ook vaak voorbijkomen. Grafische mensen kiezen vaak voor Apple omdat je dit besturingssysteem goed kan combineren met de Adobe programma’s. Denk aan Photoshop, InDesign, Première Pro, ga zo maar door. Als je van plan bent om veel grafisch aan de slag te gaan en dus een Creative Cloud account wilt hebben van Adobe, is OS X het juiste besturingssysteem.

Wat redelijk nieuw is, is Chrome OS. Google heeft ook een besturingssysteem gemaakt omdat je dit vaak terug ziet komen bij wat simpelere computers. Dit is het minst gebruikte en bekende besturingssysteem.

Formaat

Als je weet van welke fabrikant je een laptop wilt aanschaffen, is het tijd om naar het formaat te gaan kijken. Je hebt vaak kleine laptops, middelmatige laptops en grote laptops. Om voor jezelf te beoordelen wat je een fijn formaat vindt, is het toch slim om een bezoekje te brengen aan een computerwinkel.

Gewicht

Samen met het formaat speelt het gewicht van je laptop ook een grote rol bij de keuze van de juiste laptop voor jou. Hoe groter je laptop is, hoe zwaarder hij uiteraard wordt. Toch zijn er ook een aantal grote laptops die helemaal niet zo zwaar hoeven te zijn. De prijzen van dit soort laptops zijn vaak wat duurder, omdat ze zeer dun en slank zijn. Onze tip: met een Dell laptop zit je vaak erg goed qua specificaties, formaat en gewicht.

,